Oeverse visafslag krijgt definitief 1,2 miljoen euro voor verbouwing

Datum:
 • zondag 24 mei 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Wieringen - Visafslag Hollands Noorden op het haventerrein in Den Oever krijgt definitief 1,2 miljoen euro compensatie van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. 


  De schadeloosstelling wordt uitgekeerd omdat vanwege de versterking van de Havendijk bijna driehonderd vierkante meter van het veilinggebouw moet worden afgebroken en elders zal worden aangebouwd. In feite koopt het waterschap een stuk van het pand. Ook neemt het de kosten van bodemsanering op de plek waar nieuwbouw wordt gepleegd voor zijn rekening, zo luidt de afspraak.

  Verbreed 

  De Oeverse dijk wordt maximaal anderhalve meter opgehoogd en aan de havenkant veertien meter verbreed. Een deel van het afslag-gebouw stond de versterkingsplannen in de weg.

  Hoogheemraad Kees Stam en Fer Doesbrug van de visafslag maakten eerder in deze krant bekend dat er een principeakkoord was bereikt over een bedrag van 'ruim een miljoen'. Na het dagelijks bestuur van het waterschap heeft nu ook het algemeen bestuur recent groen licht gegeven aan de transactie.

  Visafslag Hollands Noorden grijpt de nieuwbouw in Den Oever aan om inpandig logistieke verwerkingsroutes aan te passen.

  Eind 2016 moet de sloop zijn voltooid, voorjaar 2017 moet de nieuwbouw klaar zijn. Het veilingbedrijf moet tijdens de werkzaamheden normaal kunnen doordraaien.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten