'Haarlemse' miljoenen naar Den Helder en Texel

Datum:
 • maandag 4 mei 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER - De provincie Noord-Holland investeert dit jaar voor 17 miljoen euro in gemeentelijke wegen, fietspaden en bushaltevoorzieningen. Er gaat dit jaar geen provinciaal geld naar infrastructuur in de Noordkopgemeenten Hollands Kroon en Schagen. 

  Door Hedzer Faber - 3-5-2015,

  Hiervan gaat bijna anderhalf miljoen naar de Kop van Noord-Holland, verdeeld over drie projecten. Zo betaalt ’Haarlem’ ongeveer de helft van de projectkosten van de aanleg van de Noorderhaaks die Julianadorp moet gaan ontsluiten: 1.165.000 euro van de totaalsom รก 2.467.000 euro.

  Ook investeert de provincie 134.000 euro in de fietsverbinding tussen Zwanenbalg en Wierbalg in Julianadorp. Dat precies de helft van de totale projectkosten en dat geldt ook voor de 154.000 euro die de provincie steekt in de herinrichting van de Waalderstraat op Texel.

  Er gaat dit jaar geen provinciaal geld naar infrastructuur in de Noordkopgemeenten Hollands Kroon en Schagen. De meeste projecten worden gesteund in het zuiden van de provincie: 25 in de regio Haarlem-IJmond en 22 in de Gooi-en Vechtstreek. In West-Friesland gaat het om 14 en in Noord-Kennemerland (Regio Alkmaar) om zeven projecten.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten