PVV stelt vragen over windpark Koegras

Datum:
  • donderdag 2 april 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • Haarlrm- Statenlid M.S.Ludriks (PVV) stelt vragen over Windpark Koegras.



    Vragen nr. 19
    Vragen van de heer M.S. Ludriks (PVV) over  Windpark Koegras? Waarom geen zonnepanelen?


    Inleiding:
    In een artikel uit het Noordhollands Dagblad van 24-03-2015 genaamd 'Windmolens? Waarom geen zonnepanelen?' staan een aantal reacties van omwonenden betreft de eventuele komst van zes megaturbines in de omgeving van Julianadorp onder de noemer 'Windpark Koegras' (*). Omwonenden moesten via de media vernemen dat er weer plannen zijn voor een eventueel nieuw windpark. Daarnaast vragen zij zich terecht af waarom er niet wordt afgezien van windmolens, zodat er wat meer wordt gekeken naar alternatieven zoals naar zonnepanelen bijvoorbeeld.

    Vragen: 

    1. Kan het College aangeven waarom de omwonenden niet zijn geïnformeerd betreffende de mogelijke komst van zes megaturbines in hun omgeving gezien de plannen voor Windpark Koegras? Zo nee, waarom niet?

    2. Klopt het dat als de zes megaturbines gerealiseerd worden deze dan in de directe omgeving van Boerderij Spoorzicht/Camping Le Maire komen te staan? Zo ja, is de boerderij/camping hiervan op de hoogte gesteld en wat voor gevolgen denkt het College dat de eventuele realisatie van Windpark Koegras voor het lokale toerisme zal hebben?

    3. Klopt het dat de provincie in gesprek is met Defensie over een ontheffing om de realisatie van Windpark Koegras mogelijk te maken? Zo ja, in welk stadium bevinden deze gesprekken zich dan? Graag duidelijkheid.

    4. Is er door het College, of door een mogelijke andere partij, onderzoek gedaan naar het draagvlak voor de eventuele realisatie van Windpark Koegras? Zo ja, kan het College deze 2015 19 2 resultaten dan openbaar maken? Zo nee, waarom niet? Want volgens het College is er bij geen draagvlak voldoende reden om het windpark tegen te houden.

    5. Wanneer is het College bereid te stoppen met zich blind te staren op windmolens en zich meer te concentreren op het zoeken naar alternatieven zoals, wat de omwonenden ook suggereren, op zonnepanelen bijvoorbeeld?
    megaturbines de groen geschilderde kleur van deze molens is"?


     *http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27347535.ece/Eigen-BVvoor-Windpark-Koegras_?lref=r_regionaal


    Provincie Noord-Holland


    1 reacties :

    Anoniem zei

    Ik dacht dat **de provincie** had besloten GEEN windturbines meer te plaatsen
    in Noord Holland.

    Een reactie posten