PVV laat omstreden windturbine De Ambtenaar juridisch toetsen op legaliteit

Hollands Kroon - WIERINGERWERF/MEDEMBLIK - De PVV Statenfractie van Noord-Holland heeft een advocaat ingeschakeld om de legaliteit van de omstreden windturbine De Ambtenaar in de gemeente Hollands Kroon, nabij Medemblik, juridisch te toetsen.

Door Harry de Jong - 28-4-2015

Eerdere antwoorden van Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van de PVV over de molen zijn volgens de partij niet afdoende.

PVV-Statenlid Menno Ludriks: ,,Dat er voor één solitaire windturbine een vergunning is afgegeven als zijnde een lijnopstelling is natuurlijk ronduit bizar te noemen. Als daarna een provinciale ambtenaar antwoorden moet geven op onze Statenvragen betreffende de vermeende illegaliteit van deze windturbine, dan is dat alsof een slager zijn eigen vlees moet keuren."

 Advocaat 

Daarom heeft de PVV Statenfractie besloten om een onafhankelijke advocaat in te schakelen. Advocaat Mr. Jan Veltman van Veltman Advocatenkantoor te Amersfoort zal zelf de legaliteit van deze enkele windturbine toetsen. Veltman is specialist in bestuursrecht, ruimtelijke ordeningsrecht en milieurecht.

Lijnopstelling

De PVV vraagt zich af hoe het mogelijk is dat een enkele windturbine de status van een lijnopstelling heeft gekregen en waardoor er volgens de PVV een megaturbine is toegestaan die eigenlijk nooit gebouwd had mogen worden.

Ludriks: De Ambtenaar is weliswaar de grootste windturbine van Europa, maar een lijnopstelling is het toch zeer zeker niet. Als inderdaad blijkt dat deze windturbine op illegale gronden is neergezet, dan zullen wij onmiddellijk eisen dat deze zo snel mogelijk zal worden verwijderd."

Ludriks hoopt half mei of zoveel eerder als mogelijk is, duidelijkheid te hebben van advocaat Veldman over de legaliteit van de molen.

NHD





2 reacties :

Anoniem zei

DE PVV, de enige partij die nog wat met de autochtone Nederlander op heeft. De rest van de politiek verkwanselt in hoog tempo Nederland, net zo lang totdat er niets meer te verkwanselen is en de Nederlander onder corruptie en immegratie ten onder is gegaan.

Anoniem zei

Kijk, hier hebben we wat aan.
En niet alleen de omwonenden in Medemblik maar het hele land.

Een reactie posten