Miljarden extra naar windmolens

Datum:
  • vrijdag 17 april 2015
  • in
  • Categorie: , , ,
  • DEN HAAG - De subsidiepot voor windmolens op zee moet met miljarden euro's extra worden gespekt, als Nederland tenminste zijn doelen voor groene energie wil halen. Daarvoor waarschuwt de Algemene Rekenkamer. 


    Zoals het er nu naar uitziet gaat het om een extra 12,8 miljard euro voor de aankomende acht jaar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van wat minister Kamp (Economische Zaken) er aan uit wilde geven.

    De subsidie die Kamp al voor windmolens op zee gereserveerd heeft is gigantisch. Onlangs maakte hij bekend dat er ongeveer 12 miljard euro in dé pot zit.

    Dit geld wordt door burgers bijeen gebracht via een opslag op hun energierekening. De bijdrage is nog vrij klein, zo'n twee tientjes per jaar per huishouden, maar loopt snel op. In 2020 gaat het om 125 euro en in 2030 zo'n 250 euro. Als Kamp in lijn met de Rekenkamer besluit om nog eens 12,8 miljard vrij te maken gaat het om respectievelijk 225 en 325 euro.

    NHD


    1 reacties :

    Anoniem zei

    Miljarden extra naar windmolens
    Miljarden extra naar de zogenaamde vluchtelingen
    Miljarden extra naar de zorg (vanwege de vluchtelingen)
    Miljarden extra naar het onderwijs(vanwege de problemen veroorzaakt door asielzoekerskinderen)

    Miljarden extra naar... vult u dat zelf maar in en wie denkt u dat het allemaal moet gaan betalen? Juist gekke Henkie de belastingbetaler die zo dom is steeds op de oude politiek te blijven stemmen, dus verdienen de onnozelaars niet beter.

    Een reactie posten