‘Kamp wíl kennelijk geen draagvlak'

Datum:
  • zondag 19 april 2015
  • in
  • Categorie: , , ,



  • Munniksma was de laatste periode verantwoordelijk voor het realiseren van 285,5 megawatt windenergie (een kleine honderd turbines) in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen. De gedeputeerde kwam samen met zijn collega Henk van de Boer (Duurzaamheid, VVD) tot de conclusie dat 120 megawatt aan molens voor de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn het maximaal aanvaardbare was. De resterende 165,5 megawatt konden volgens de provinciale windvisie het beste in Emmen en Coevorden worden gerealiseerd.
    Kamp besliste anders, hij besloot 30 megawatt aan windenergie extra toe te wijzen aan het molenpark de Drentse Monden. Een dorp als Drouwenermond dreigt daardoor aan beide zijden ingeklemd te raken door windmolens. De weerstand in het gebied is enorm groot tegen de windmolenplannen. Op door Kamp georganiseerde informatiebijeenkomsten heerste een dreigende sfeer en kreeg Van de Boer in één geval persoonsbeveiliging.
    Munniksma begon donderdag aan een nieuwe klus, hij is waarnemend burgemeester van Menterwolde. Daar krijgt hij opnieuw met een hoogst omstreden windmolenpark te maken, dat bij Meeden. De weerstand tegen windmolens in Oost-Groningen is mogelijk nog groter dan die in de Veenkoloniale streken van Drenthe.













    0 reacties :

    Een reactie posten