Brede school Slootdorp aan Belboei

Datum:
  • vrijdag 6 maart 2015
  • in
  • Categorie: , , ,
  • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon kiest de locatie Belboei als plek voor de nieuwe brede school in Slootdorp. Basisschool De Meertuin - de fusieschool ontstaan uit de scholen De Zaaier en De Regenboog - komt daar op het sportpark volgens de gemeenteraad het beste uit de startblokken. 


    Door Mike Deutekom - 5-3-2015 

    Daarmee gaat de raad voorbij aan de bezwaren van het Comité Locatie Belboei Nee, waarin omwonenden zich verenigd hebben. De tegenstanders vrezen door de komst van de school een waardedaling van hun huizen en geluids- en verkeersoverlast. Daarnaast zijn er zorgen over de veiligheid van de schoolgaande kinderen, die dagelijks de drukke Westerterpweg (N240) moeten oversteken om naar school te gaan.

    Dat laatste punt van zorg wordt door de meeste fracties in de gemeenteraad gedeeld. Het college van burgemeester en wethouders wordt ook verzocht om met voorstellen te komen om de situatie daar te verbeteren.

    Drukke weg 

    Maar, zo zegt bijvoorbeeld het CDA, ook als de school op de locatie van De Zaaier zou worden gebouwd (het oorspronkelijke plan) dan moesten kinderen die drukke weg ook oversteken, alleen in tegengestelde richting.

    De PvdA denkt dat de zwaarte van de bezwaren van het comité wel meevalt. ,,Natuurlijk zijn er altijd zorgen bij de bouw van een nieuwe school. Maar eigenlijk is dit alleen maar een verbetering. Het licht van het trainingsveld komt verder weg van de huizen te staan en de activiteiten daar zijn straks overdag in plaats van ’s avonds. Daardoor zou overlast juist afmoeten nemen.’’

    Ook bij Senioren Hollands Kroon denkt men er zo over. ,,Er is straks minimale overlast, zeker als het schoolplein aan de juiste kant komt te liggen. Bovendien is de situatie aan de Belboei zo dat er al haast een natuurlijke geluidswering bestaat.’’

    Provincie 

    Het CDA vraagt het college wel om ’zo veel mogelijk’ rekening te houden met de wensen van de tegenstanders. Overigens moet de provincie nog wel officieel groen licht geven voor de bouw van de school. 

    De Belboei valt buiten het bebouwd gebied en in principe wil de provincie niet dat daar nog gebouwd wordt. De gemeente moet daarom aantonen dat de Belboei inderdaad de juiste plek is voor nieuwbouw en dat die locatie inderdaad beter is dan de plek van De Zaaier. Maar gedeputeerde Talsma (PvdA) zou al overtuigd zijn.

    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten