Actievoerders tegen windmolens massaal richting provincie

Datum:
 • maandag 2 maart 2015
 • in
 • Categorie: , , ,
 • HAARLEM - Een grote groep actievoerders uit Midwoud en Oostwoud e.o. heeft zich maandagmiddag verzameld in het Provinciehuis in Haarlem, waar knopen worden doorgehakt over definitieve locaties van windmolens in Noord-Holland.


  Door Anouk Haakman - 2-3-2015, 

  De polders ten noorden en zuiden van Hauwert staan op het suggestielijstje van de provincie. De turbines van Eneco krijgen een tiphoogte van 160 en komen op 500 meter van huizen af te staan.
  Na een bijeenkomst in Midwoud over de plannen werd duidelijk dat veel dorpsbewoners de turbines absoluut niet zien zitten. De gemeente is ook tegen, maar de provincie kan Medemblik buitenspel zetten.
  Op naar Haarlem dus om actie te voeren, heeft de dorpsraad besloten. ,,Er is geen draagvlak en daar zijn ze wel gevoelig voor. Als we ons niet laten horen, is de kans groot dat de molens er komen'', aldus de dorpsraad.
  Er is ook een brief opgesteld die tegenstanders zelf kunnen aanpassen, ondertekenen en opsturen (ziewww.dorpsraadmo.nl). Het is verder nog mogelijk om met naam op een gezamenlijke brief te komen door een berichtje te sturen naar de dorpsraad.

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten