Ton van Hollands Kroon voor Ontwikkelingsbedrijf

Datum:
  • woensdag 18 februari 2015
  • in
  • Categorie: , ,
  • ANNA PAULOWNA - De gemeente Hollands Kroon betaalt bijna een ton mee aan de activiteiten van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Hollands Kroon is een de van negentien gemeenten die samen met de provincie het Ontwikkelingsbedrijf bekostigen. 


    Door Mike Deutekom - 18-2-2015

    In ruil daarvoor probeert de economische uitvoeringsorganisatie bedrijvigheid naar het noorden van de provincie te halen.

     Door de regionale samenwerking in het Ontwikkelingsbedrijf willen de gemeenten behoud en uitbreiding van het bedrijfsleven, werkgelegenheid en economische structuurversterking bewerkstelligen. Dat moet onder meer gebeuren middels het jaar- en activiteitenplan dat het Ontwikkelingsbedrijf heeft opgesteld. Dat plan is de basis voor de subsidie die wordt verstrekt.

    Eerder kreeg het Ontwikkelingsbedrijf een bijdrage van de overheden, maar dat mocht niet langer omdat het als staatssteun wordt gezien.

    NHD


    1 reacties :

    Anoniem zei

    Geef het MKB meer ruimte en zadel ze als overheid niet op met de meest belachelijke regels, dan is het helemaal niet nodig om als gemeente Hollands Kroon een veel te grote broek aan te trekken door weer met een ton gemeenschapsgeld te smijten.
    Zullen de zogenaamde politieke wijsneuzen het ooit nog eens leren?
    Met wethouders als Theo Meskers waarschijnlijk nooit.

    Een reactie posten