School Slootdorp toch op gewenste locatie

Datum:
 • dinsdag 3 februari 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  SLOOTDORP - De nieuwe brede school De Meertuin in Slootdorp komt op de locatie aan de Belboei, aan de rand van het dorp. Maandagavond houdt de gemeente Hollands Kroon een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Slootdorp. 
  Door Mike Deutekom - 3-2-2015


  De brede school De Meertuin is de opvolger van de huidige scholen De Zaaier en De Regenboog. Aanvankelijk leek het erop dat de nieuwbouw niet aan de Belboei werd toegestaan door de provincie, aangezien deze locatie buiten de bestaande contouren van het dorp viel en volgens provinciaal beleid niet meer buiten de contouren van bestaande bebouwing mag worden gebouwd.

  Daarom concentreerde de gemeente zich op de huidige plek van de protestants-christelijke basisschool De Zaaier als nieuwbouwlocatie. Maar daar tegen gingen de Slootdorpers in protest. De Slootdorpers vonden dat de plek van De Zaaier aan de Langeweg moeilijker bereikbaar is en hadden bezwaren tegen de ligging naast de drukke Westerterpweg. Met 377 handtekeningen van ouders en andere bewoners van het Wieringermeerdorp op zak, kon de gemeente alsnog richting de provincie stappen om de Belboei aan te prijzen als de ideale plek.

  Nadat gedeputeerde Tjeerd Talsma persoonlijk kwam kijken, ging de provincie toch overstag. Wel moest de gemeente een verkeersveiligheidsonderzoek houden en moet de nieuwe school landschappelijk goed worden ingepast.

  Tijdens de informatiebijeenkomst, die maandag om 20 uur begint in de kantine van CV Wieringermeer, geeft het college van B en W uitleg waarom het de voorkeur heeft voor de locatie De Belboei. Ook kan men vragen stellen.

  NHD

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zijn er problemen met een bouwvergunning voor wat dan ook, teken een windmolen op of bij het project en alles is meteen in kannen en kruiken. In Schagen kun je het zelfs af met een 10 jaar oude bouwaanvraag, die kijken daar helemaal niet zo nauw, tenminste als het voor hun zelf of hun vriendjes is, voor de hardwerkende burger gelden natuurlijk andere regels.

  Een reactie posten