Prof.dr.ir. D. Thoenes (emeritus TU Eindhoven) stuurt brief aan Ed Nijpels

Datum:
  • zondag 15 februari 2015
  • in
  • Prof.dr.ir. D. Thoenes (emeritus TU Eindhoven) stuurt brief aan Ed Nijpels over energie en klimaat.


    _____________________________________________________________________


    Voor drs. Ed Nijpels.

    Zeer geachte heer Nijpels,

    Hoe is het toch mogelijk dat een eerlijk en verstandig persoon zoals u zo volledig verkeerd geïnformeerd is op het gebied van energie en klimaat? Dat kan alleen komen door een voortdurende onjuiste voorlichting door uw adviseurs.

    De mens is niet in staat om het wereldklimaat te beïnvloeden. Eind jaren ’80 geloofden wij dat, omdat de gemiddelde wereldtemperatuur stijgende was terwijl het CO2-gehalte van de atmosfeer  aanzienlijk toenam. Men dacht aan de oude theorie van Arrhenius (1896), die overigens in 1906 door hem is herzien. Opmerkelijk is dat in de periode van 1940 tot nu de temperatuur alleen gestegen in de periode 1979-1998, terwijl het CO2-gehalte van de atmosfeer voortdurend en steeds sterker toenam. Al gauw ontdekten de klimaatonderzoekers dat er in de atmosfeer veel meer aan de hand is. Door een combinatie van processen (waarbij waterdamp een grote rol speelt) wordt de temperatuur van de atmosfeer binnen vrij nauwe grenzen constant gehouden. Er is daarom in de toekomst geen belangrijke verhoging van de gemiddelde temperatuur door menselijke actie mogelijk.

    Een avondje lezen op internet is voldoende om u hiervan op de hoogte te stellen. Lees de publicaties van de meest eminente klimaatdeskundigen, zoals Richard Lindzen, Fred Singer, John Christy, Roy Spencer, Bob Carter, Tim Ball, Vincent Gray, Lennart Bengtsson. Ook de publicaties van de Nederlandse journalist Marcel Crok zijn belangrijk en instructief.

    Het IPCC heeft voor veel verwarring gezorgd. Dat zegt een wetenschappelijke club zijn, maar dat is niet zo, het IPCC is zuiver politiek. Het IPCC is door politici opgericht om aan te tonen dat de aarde wordt opgewarmd door de mens. Om dat te bereiken heeft het geknoeid met de cijfers. Zijn onverantwoorde conclusies worden kritiekloos overgenomen door de meeste politici en dus door de meeste journalisten. Het IPCC heeft serieuze wetenschappelijke kritiek altijd genegeerd. En politici van over de hele wereld zijn actief geweest in het zwart maken van de sceptici. Vrijwel niemand heeft ooit geprobeerd de kritiek van de sceptici te weerleggen.

    Als er veel  mensen geloven in de opwarming van de aarde, dan komt dat doordat ze voortdurend systematisch verkeerd zijn ingelicht door de pers. De pers is een spreekbuis voor de onheilsprofeten,  die vergeleken kunnen worden met de “platte aarde-gelovers”. Alle serieuze wetenschappers die ik ken, behoren tot de sceptici. Terecht, want een wetenschapper behoort sceptisch te zijn. Het klimaatalarmisme is niets meer en niets minder dan een nieuw geloof.

    Ik wil u nadrukkelijk aanraden u hierin te verdiepen.

    En tenslotte, dat windmolens geen invloed op het klimaat kunnen hebben maar wel een gigantische verkwisting van geld betekenen, weet iedereen die zich hierin heeft verdiept.

    Met beleefde groeten,

    Hoogachtend,

    Prof.dr.ir. D. Thoenes (emeritus TU Eindhoven)



    0 reacties :

    Een reactie posten