Hollands Kroon: Vergadering Gemeenteraad 5 maart

Datum:
  • dinsdag 24 februari 2015
  • in
  • Categorie:
  • Hollands Kroon - Donderdag 5 maart raadsvergadering Hollands Kroon

    Plaats: Raadszaal MFA De Ontmoeting, Anna Paulowna
    Tijd: 20:00
    Voorzitter: Dhr. J.R.A. Nawijn




    AGENDA

     1.   Opening 

     2.   Mededelingen voorzitter 

     3.   Vaststellen agenda 

     4.   Inspreken burgers 

     5.   Locatiekeuze scholenbouw Slootdorp 

     6.   Verklaring van geen bedenkingen zweefvliegveld Slootdorp 

     7.   Coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening (Wro) Rijdersstraat 59 te 't Veld 

     8.   Reparatie bijgebouwenregeling 

     9.   Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Gesubsidieerde Arbeid

    10.  Nota activeren en afschrijven 

    11.  Vaststellen agenda 

    12.  Loting volgnummer in verband met hoofdelijke stemming 

    13.  Vaststellen lijst ingekomen stukken 

    14.  Vaststellen besluitenlijst raadsvergadering 29-1-2015 

    15.  Besluitvorming onderwerpen uit oordeelvormend gedeelte 

    15a Aanwijzings- en delegatiebesluit Wabo en Wro 2015 

    15b Benoeming tijdelijk plaatsvervangend griffier a.i. 

    16.  Sluiting



    Agenda met bijlagen











    1 reacties :

    Anoniem zei

    Door EBRU UMAR:
    De armoe die VVD heet, wordt de laatste weken te kijk gezet door de persoon van Mark Verheijen. De meneer bij wie een beetje vrouw uit de buurt blijft (die tronie!) kreeg het met wat geritsel voor elkaar dat hij ons, het volk, mag vertegenwoordigen voor ruim 100.000 euro op jaarbasis. Dat hij geen onbesmet blazoen heeft, lijkt nu nieuws te zijn maar de waarheid is dat volksstammen volksvertegenwoordigers van alles op hun kerfstok hebben. Als de zichzelf belangrijk vindende journalisten net zoveel tijd zouden besteden aan het ontmaskeren van anderen dan PVV’ers, zou dat bewezen worden. Maar ja, prijsschieten op minder begaafden is zoveel makkelijker dan op diegenen van wie je ooit nog woordvoerder wilt worden, hé? Of kamerlid.

    Maar gelukkig is daar Mark Verheijen.

    Natuurlijk moet zo’n oplichter oprotten (oprotten is sinds Aboutaleb het hardop gezegd heeft geen banaal woord meer, hé?) uit de Tweede Kamer en uit de politiek, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat redelijk onmogelijk is. Dat stoeltje waar hij op zit, is maar pro forma van de VVD. Verheijen heeft dat stoeltje, die Kamerzetel van de VVD gekregen: alsjeblieft Mark! Voor jou! Een stoeltje in de Tweede Kamer! Gratis geld! Tot aan de volgende verkiezingen is dat stoeltje Marks inkomstenbron. Het enige wat hij moet doen van zijn politieke partij is het warmhouden, meestemmen en verder bek houden. Zoals Kuzu en Oztürk voor hem. Zoals Ali Lazrak voor hem. Zoals Geert Wilders voor hem. Zoals Bontes en die ander voor hem. Zoals Hero Brinkman voor hem. Zoals Rita Verdonk voor hem.

    Dan kun je de oplichter wel uit de partij zetten, maar de oplichter weet allang dat zijn dagen in de Tweede Kamer nog niet geteld zijn. In ieder geval kan Mark Verheijen tot aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen zijn ruim 8.000 euro per maand bijschrijven. Na de Tweede Kamerverkiezingen gaat hij hóp het wachtgeld in. En nee, iemand die het voor elkaar krijgt voor 2600 euro met zes man uit eten te gaan, ziet daar niet vanaf. Misschien dat hij nog afziet van zijn relatie met de VVD, maar ehm, afzien van zijn stoeltje in de Tweede Kamer? Afzien van zijn gratis geld? Afzien van zijn wachtgeld?

    Natuurlijk is de kwestie rondom Mark Verheijen om te janken. Het toont het failliet van onze politiek. Het failliet van de vriendjespolitiek, het failliet van het meerpartijensysteem, het failliet van de zeteltjes van mensen die erop mogen zitten omdat ze vriendjes zijn met de partijtop. Maar er zit ook een prachtige kant aan dit verhaal: het failliet van de VVD is binnen handbereik. Want dat de partij waarmee je groot bent geworden, met principes waar je heilig van overtuigd was, daadwerkelijk een partij van leugenaars en oplichters zonder ruggengraat blijkt te zijn, en zichzelf opnieuw moet uitvinden, biedt hoop.

    Hopelijk lezen ook de mensen het "die er zo moe" van worden. Overigens kan willekeurig welke naam van een politieke partij dan ook ingevuld worden.

    Een reactie posten