Helderse en Texelse kandidaten hopen op plek in 'duur' waterschap

Datum:
  • zaterdag 14 februari 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • DEN HELDER - Zeven inwoners van Den Helder en vijf Texelaars doen een gooi naar een plek in het waterschapsbestuur. Samen met 284 andere kandidaten kijken zij met spanning uit naar 18 maart.
    Door Ed Dekker - 13-2-2015, 

    Dan zijn er verkiezingen voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, samen met die voor de provincie.

    Er zijn 23 zetels. De kandidaten zijn verdeeld over twaalf partijen. Strijden om 23 plekken in bestuur Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

    ,,Het waterschap is veel belangrijker dan de meeste mensen denken’’, zegt Willem Burggraaff (64). Hij is de nummer 7 van het CDA. Twaalf jaar was Burggraaff raadslid van Den Helder. ,,Droge voeten en schoon binnenwater, daar is het waterschap vooral voor.’’ ,Eigenlijk hoor je alleen gemopper op het waterschap, op het hoge tarief. Dat is ook hoog, maar de invloed van de burgers is veel groter dan we denken. Dat wil ik uitdragen.’’ Burggraaff wijst, als voorbeeld, op de natte doekjes die we door het toilet spoelen en verstopte rioolgemalen veroorzaken.

    De zes andere kandidaten uit Den Helder zijn DaniĆ«l Groot (Groen, Water & Land, nummer 7), Piet Bras (8, ChristenUnie-SGP), Willem van der Paard (PvdA, 8), Richard de Graaf (PvdA, 9), Jan Roelofsen (Groen, Water & Land, 10) en Fia Smit-Weel (CDA, 28). Werk in eigen regio houden Jan Roelofsen (66) wil zich sterk maken voor kostenbeheersing. ,,Er gaan miljoenen om in het waterschap. Elke uitgave moet heel kritisch worden beoordeeld. Dat betekent ook dat plaatselijke bedrijven meer kansen moeten krijgen. Houdt het werk in de eigen regio, dat is efficiĆ«nter.’’ Roelofsen was twintig jaar raadslid en twaalf jaar VVV-directeur.

    De vijf Texelaars zijn: Arie Lap (Groen, Water & Land, 3), Nel Eelman (CDA, 9), Lida Westdorp (PvdA, 14), Gerco Eelman (Boeren Burger Waterbelang, 14) en Edo Kooiman (Algemene Waterschapspartij, 19). Ruud Maarschall (67) uit Petten is de nummer 1 van Water Natuurlijk. Als voorzitter van Vereniging Pettemerduinen Kernreactor vrij vecht de oud-fysicus tegen de komst van Pallas. Water Natuurlijk is een van de twaalf partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Met vier zetels is de partij nu de grootste fractie in het college van hoofdingelanden (algemeen waterschapsbestuur).

    Achttien kandidaten voor het waterschap, van verschillende partijen, wonen in de gemeente Hollands Kroon: Louis Bakker, Jan van Berkum, Siem van Balen Blanken, Jan Dijkshoorn, Johan Paul de Groot, Wim Hermans, Pim de Herder, Greta Kesteloo-Raven, David Knibbe, Fijke van der Laan, Jeff Leever, Wim Mostert, Jan Prins, Otto Smit, Elbert Volkers, Rob Waardenburg, Donja Wagenaar en Theo Weijers.

    NHD



    0 reacties :

    Een reactie posten