Gemeente Schagen erkent fout met verlenen nieuwe bouwvergunning voor '158'

Datum:
  • zaterdag 14 februari 2015
  • in
  • Categorie: , ,


  • Schagen - Eindelijk heeft Schagen erkend dat de procedure om de heer Schuijt een nieuwe windmolen te laten bouwen, niet mogelijk is.







    Gemeente Schagen heeft door haar advocaat aan de Rechtbank verzocht:

    'verzoekt u dan ook om de beroepen van appellanten met toepassing van artikel 8:54 lid 1 sub d Awb kennelijk gegrond te verklaren en over te gaan tot vernietiging van het Besluit.' 

    Provincie Noord/Holland, Leefbaar Zijpe en mevr. Kanis (omwonende) hadden beroep ingesteld tegen de door gemeente Schagen verleende bouwvergunning voor een nieuwe windmolen voor Grote Sloot 158.

    Gezien de uitspraken van de Rechtbank van 15 december 2014 en de uitspraak van de Raad van State van 14 januari 2015 is gemeente Schagen van mening dat:

     'bij nader inzien, in dit geval niet op grond van artikel 19 lid 2 (oud) WRO vrijstelling had kunnen verlenen. Verweerder is dan ook van oordeel dat de beroepen van appellanten gegrond zijn. Gelet op het voorgaande is verweerder het met appellanten eens dat het Besluit niet in stand kan blijven.' 


    Gemeente Schagen heeft al die jaren er alles aan gedaan om de turbine 'Grote Sloot' te laten staan en heeft totaal geen rekening gehouden met de belangen van de omwonenden. Heeft dit wellicht te maken met  het feit dat wethouder van der Veek van Schagen  zelf een gelijksoortige windmolen heeft?
    Wat zal de raad van Schagen hiervan vinden?


    Verweerschrift tevens verzoek aan de Rechtbank van gemeente Schagen 11-2-2015

    Overzicht Grote Sloot 158

    Redactie JAS






    1 reacties :

    Anoniem zei

    "" Wat zal de raad van Schagen hiervan vinden"".????
    De raad van Schagen zal er waarschijnlijk niets van vinden omdat ze het college niet voor de voeten willen lopen, het zijn tenslotte allemaal vrienden en wie weet, misschien zijn zij de volgende keer aan de beurt als er wat op een illegale manier te verdienen is.

    Een reactie posten