Raad van State geeft Provincie gelijk inzake windturbine Grote Sloot 158 te Sint Maartensbrug

Datum:
 • woensdag 14 januari 2015
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Gedeputeerde Talsma van de provincie Noord-Holland is tevreden met de uitspraak van de Raad van State (RvS) op 14 januari jl. RvS geeft hierin de provincie Noord-Holland gelijk dat zij geweigerd heeft om een verklaring van geen bezwaar af te geven voor de plaatsing van de windturbine Grote Sloot 158 te Sint Maartensbrug.


  Gedeputeerde Staten verwachten dat de eigenaar en/of de gemeente gevolg geven aan de uitspraak van de rechter en dat nu binnen 1 maand de molen wordt  afgebroken. 

  Gedeputeerde Talsma: “Onze weigering om een verklaring van geen bezwaar te verlenen is in stand gebleven. Deze uitspraak zal zeker ook gevolgen hebben voor de vergunning die de gemeente onlangs heeft afgegeven om de windturbine legaal te maken en waar wij als provincie overwegen tegen in beroep te gaan. Hier is namelijk geen sprake van vervanging van een vergunde turbine, maar van legalisatie van een zonder vergunning gebouwde turbine.”

  De gemeente Schagen, waaronder Sint Maartensbrug valt, heeft op 15 december 2014 een vergunning verleend voor de legalisering van de windturbine Grote Sloot 158 te Sint Maartensbrug. De provincie heeft vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de ontwerpvergunning en een zienswijze ingediend. Deze is door de gemeente verworpen. Het besluit tot legalisering van de turbine is en blijft echter in strijd met de provinciale ruimtelijke verordening. De provincie overweegt daarom in beroep te gaan tegen de verleende vergunning voor de windturbine Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug.


   Provincie N-H  0 reacties :

  Een reactie posten