Interesse voor Kruiswijk III

Datum:
 • zaterdag 10 januari 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Twee ondernemers mogelijk naar Polders bedrijventerrein
  Twee ondernemingen uit de Polder hebben  concrete interesse om zich te vestigen op bedrijventerrein Kruiswijk III in Anna Paulowna. Op dat complex langs het spoor, aan de Grasweg zit sinds vorig jaar installatiebedrijf Olof Schuur.


  Martijn Gijsbertsen m.gijsbertsen@hollandmediacombinatie.nl 

  Werknemers van die firma gebruiken de toegangsweg nu min of meer als oprit, omdat het tot dusverre het enige bedrijf op Kruiswijk III is.

  Verplaatsen

  De partijen waarmee ontwikkelaar Heijmans momenteel over aankoop van een kavel in gesprek is, zijn Kaandorp-Wijnker Elektrotechiek BV uit Breezand en JRM Bouw (Anna Paulowna). "Handtekeningen zijn nog niet gezet, maar het klopt dat wij binnen nu en twee jaar ons bedrijf willen verplaatsen", beaamt mede-eigenaar Rico Snoek van KaandorpWijnker, een bedrijf met zes werknemers.

  „Met een voormalig compagnon die is gestopt en in de bedrijfswoning blijft, hebben we de afspraak gemaakt, dat we uiterlijk in 2017 verhuisd zijn."

  De specialist in klimaatbeheersing in kassen en bloembollencellen zit al decennialang aan de Zandvaart in Breezand.

  Het bedrijf heeft voor nieuwbouw haar oog laten vallen op een perceel op Kruiswijk van circa duizend vierkante meter aan de kant van de Grasweg. Snoek: „Binnen enkele weken hopen we te weten of het definitief rond komt. Of niet."

  Eigenaar Jeremey Middelie van JRM Bouw laat desgevraagd weten met Heijmans aan tafel te zitten en te onderhandelen, maar meer ijzers in het vuur te hebben. ,,Kruiswijk III is niet onze enige optie. Er zijn meerdere mogelijkheden, staat genoeg te koop", aldus de aannemer.

  Duidelijkheid 

  JRM heeft zeven vaste personeelsleden en opereert met ruim een handvol zzp'ers vanaf de Kerkweg in Anna Paulowna. „Dat we naar Kruiswijk III gaan, is mogelijk, maar allerminst zeker. Op korte termijn hopen we duidelijkheid te hebben."

  _________________________________________   'Licht in tunnel' voor project van lange adem 


   Anna Pawlowna - Bedrijventerrein Kruiswijk III in Anna Paulowna kan ruimte bieden aan zo'n veertig ondernemingen. Van de 60.000 vierkante meterdie beschikbaar is, is tot dusverre drieduizend vierkante meter verkocht en bebouwd.

  Toch is het project in Hollands Kroon, dat niet tot wasdom is gekomen zoals vooraf gehoopt, voor ontwikkelaar Heijmans (Rosmalen) geen financiële tegenvaller of aderlating.

  Crisis

  „Wellicht dat we er uiteindelijk minder aan verdienen dan van tevoren gedacht, maar dat het een kwestie van lange adem wordt, is ingecalculeerd", aldus projectleider Ewoud de Boer van Heijmans. „In de voorfase was er behoorlijk wat interesse. Toen we met Kruiswijk III op de markt kwamen, was het bouwcrisis. Met de belangstelling van twee nieuwe partijen begint er nu licht in de tunnel te komen. We verwachten dat het wel weer aantrekt."

  Bouwrijp 

  De Boer stelt dat Heijmans nog op een periode van minimaal zes tot tien jaar rekent, voordat het Polderse bedrijventerrein een stuk levendiger is dan nu.

  „Voordelig is: het bestemmingsplan is gereed, de grond bouwrijp. Dus ondernemers die willen doorpakken, kunnen er zo terecht. Komen we rond met de partijen met wie we nu serieus praten, dan kunnen zij al voor de zomer van start met uitvoering. Zo snel kan het gaan."

  _________________________________________

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten