Drie miljoen voor Waddenfietspad op Afsluitdijk

Datum:
 • donderdag 22 januari 2015
 • in
 • Categorie: ,
 •  DEN OEVER - Drie miljoen euro. Dat wil het provinciebestuur van Noord-Holland op tafel leggen voor de realisatie van een nieuw fietspad aan de Waddenzijde op de Afsluitdijk van Den Oever naar het Monument. 


  Door Martijn Gijsbertsen - 21-1-2015 

  Wie nu over de oeververbinding fietst, kijkt tegen groene dijkbekleding en asfalt aan. Straks moet het toeristen aantrekkelijk worden gemaakt er met de tweewieler op uit te trekken doordat er uitzicht over het Waddengebied wordt geboden.

  Kazematten

  Bedoeling is bovendien dat het fietspad bij Den Oever een lus maakt over het schiereiland met kazematten nabij de Stevinsluizen. Deze oorlogsbunkers zouden in de toekomst weer een (nieuwe) functie moeten krijgen. 

  Provinciale Staten beslissen begin februari over de subsidietoekenning. Vismigratierivier Gedeputeerde Staten hebben de Statenleden ook gevraagd twee miljoen euro uit te trekken voor de bouwstart van een zogeheten vismigratierivier bij Kornwerderzand, aan de Friese kant van de Afsluitdijk. Deze vier kilometer lange rivier moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid (bedreigde) vissoorten in Waddenzee en IJsselmeer toeneemt, doordat zij beter van zout naar zoet water kunnen zwemmen en andersom. Dat is van belang voor paaien.

  Op vragen van VVD-Kamerlid Barbara Visser uit Zaandam laat minister Melanie Schultz van Haegen weten dat aanleg van de visdoorgang nu wordt geraamd op 55 miljoen euro en het ’gat’ de Afsluitdijk niet verzwakt.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Hoppa..............................................3 miljoen.

  Waar halen ze het allemaal vandaan.

  Je kunt er toch fietsen en ja, het is de afsluitdijk. Glad en plat zoals het hoort te zijn.
  Men kijkt tegen asfalt en groene dijkbekleding aan. HET IS DE AFSLUITDIJK!!!

  Dit land is echt gek geworden.

  Anoniem zei

  Hoe krom kan de politiek zijn?
  3 miljoen voor een fietspad zodat de fietsers over de Waddenzee kunnen uitkijken, maar vervolgens het kant en klare fietspad vanaf De Kooy tot aan Hypolitushoef met uitzicht over de Waddenzee gesloten houden.
  Geen normaal mens die er met zijn verstand bij kan, alleen politici kunnen zoiets bedenken en blijven met geld smijten, het is toch niet hun geld.

  Een reactie posten