Burgemeester verhuist en lost 'privékwestie' zelf op

Datum:
 • zaterdag 17 januari 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Nawijn krijgt straks dubbele woonlasten - Burgemeester Jaap Nawijn (6z) van Hollands Kroon, die binnenkort te maken krijgt met dubbele woonlasten, noemt dat een 'privézaak' en 'perikelen die hij zelf oplost'. Op 1 februari verstrijkt de periode van maximaal twee jaar, waarin de gemeente de huur van een woonark voor de burgemeester in Van Ewijcksluis voor haar rekening heeft genomen. 


  Martijn Gilsbertsen 

  Per maand heeft Hollands Kroon hiervoor achthonderd euro aan de huurbaas afgetikt.

  Gesloten

  „Dat boek wordt gesloten", beaamt Nawijn desgevraagd. „Die regeling (waar overigens alle pas aangetreden burgemeesters in Nederland met twee huizen tijdelijk een beroep op kunnen doen, red.) loopt dan inderdaad af."

  Op de vraag of hij straks door dubbele woonlasten niet financieel in de knel komt, zoals gerder onder andere zijn ex-collega Stefan Hulman in Den Helder overkwam, laat Nawijn weten: „Hoe ik dat oplos, is volstrekt mijn probleem. En dat wens ik, net als mijn huishoudboekje, graag privé te houden."
  ______________________________________

  19.200 euro

  Hollands Kroon heeft van 1 februari 2013 tot 1 
  februari 2015 de huur voor de ark van 
  burgemeester Jaap Nawijn in Van Ewijcksluis
  betaald. Daarmee was 19.200 euro gemoeid. 

  ______________________________________

  De burgemeester heeft sinds zijn benoeming per 1 september 2012 in Hollands Kroon zijn riante villa aan het water in Ouderkerk aan de Amstel nog steeds te koop staan. De vraagprijs bedraagt een miljoen euro.

  Verhuizen

  Nawijn heeft inmiddels andere woonruimte in Hollands Kroon gevonden, meldt hij deze krant. De burgemeester verlaat zijn woonboot in Van Ewijcksluis, waar hij sinds begin 2013 ingeschreven stond, en verhuist in februari naar een huurappartement in Hippolytushoef.

  „Al meer dan een jaar was ik op zoek naar iets anders. Via een makelaar is dat nu eindelijk gelukt. Daar ben ik zeer blij mee, net als de mensen in de gemeenteraad."

  Of het appartement goedkoper is dan de ark? „Het is iets wat mij past en ik voor mezelf kan verantwoorden. Meer ga ik daar niet over roepen. Ik ben verder niemand verantwoording schuldig."


  NHD
  4 reacties :

  Anoniem zei

  Een burgemeester is wettelijk verplicht te wonen in de gemeente waar hij werkzaam is.
  In Van Ewijcksluis is een woonark voor de burgemeester gehuurd waar hij hoegenaamd nooit aanwezig was. De Tuinen van Middenmeer hebben voor een vermogen de inrichting enz. geleverd voor de ark, alles betaald door de gemeenschap.
  Waarom Nawijn gaat verhuizen is niet duidelijk, waarschijnlijk omdat de sociale controle in een kleine gemeenschap als Van Ewijcksluis erg groot is.
  Nawijn heeft nu een apartement in Hypolitushoef gehuurd, de vraag is nu of de Tuinen van Middenmeer weer op kosten van de gemeenschap de boel komen inrichten of zijn de kosten ditmaal voor Nawijn?
  Raadsleden zijn door de kiezers gekozen om er op toe te zien of alles volgens de regels verloopt, te hopen is dat ze zich ditmaal eens bewust zijn van hun verantwoordelijkheid want tot nu toe doet de raad precies wat het college van ze verwacht: niets.

  Anoniem zei

  Het is geen 19000 € voor 2 jaar maar voor ongeveer 4 nachtjes geweest.

  Anoniem zei

  Ja, de boven ons gestelden mogen dit! ??

  Anoniem zei

  Wellicht kan Renee Leegte (wat is in een naam) hem nog enige VVD truckjes leren.

  Elisabeth Post wist ook haar eigen kroost naar voren te schuiven om bij de koning
  (ik krijg het bijna niet uit mijn bek) een handje te mogen geven.

  Wat een uitschot is de VVD. Allemaal!

  Een reactie posten