'Windenergie ten koste van gezinnen'

Datum:
 • dinsdag 2 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • AMSTERDAM - Stop de miljarden verslindende subsidiering van windenergie: het levert geen milieuwinst op en kost de burgers kapitalen.

  door Harry van Gelder

  Dat schrijven hoogleraren Paul Cliteur en Wim de Ridder, adviseur Mickey Huibregtsen, trendwat-
  cher Adjiedj Bakas en vakbondstopman Reinier Castelein in een vertrouwelijke brief aan de wetenschappelijke bureaus van de politieke partijen.

  Politiek doel

  ,,Windenergie staat niet in het energieakkoord om CO2 te reduceren, maar om een politiek doel na te streven. De warmtekoppeling-installaties, een techniek die evenveel CO2 bespaart als de windparken op zee geacht worden te reduceren, staat er namelijk niet in."

  De schrijvers maken zich grote zorgen om de financiƫle gevolgen van het energieakkoord, dat de belastingbetaler tussen de 50 en 100 miljard gaat kosten.

  Vele jaren zal dit ten koste gaan van de koopkracht van de gezinnen en dat zal ernstige gevolgen hebben voor het midden- en kleinbedrijf."

  De schrijvers noemen zich ,,warme voorstanders van de verduurzaming van de economie". Maar ze zien veel meer investering in efficiƫntere warmtekrachtkoppeling "hetzelfde CO2-resultaat voor een fractie van de kosten".

  de Telegraaf  0 reacties :

  Een reactie posten