Súdwest-Fryslân wil drie of vier rijen met windmolens

Datum:
 • dinsdag 30 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Sneek - Het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân wil drie à vier rijen met windmolens op en langs het Friese gedeelte van de Afsluitdijk. Dat blijkt uit het voorstel dat het college doet aan de gemeenteraad betreffende het Friese windmolenplan.
  Het college stelt de raad drie varianten voor. Bij de eerste variant komt er één rij op de Afsluitdijk van 28 windmolens, die per stuk goed zijn voor 3,3 MW. In het IJsselmeer komen dan twee rijen met 21 molens, die per stuk 6,15 MW leveren.
  De tweede variant telt 29 turbines van 7,58 MW op de dijk en twee rijen van twintig turbines van 3,3 MW in het water. Bij variant drie komen er naast een rij van 28 turbines van 4 MW op de dijk, drie rijen van twintig turbines van 4 MW in het water. De voorkeur van het college gaat uit naar een variant met twee lijnen in het water en één of twee rijen op de Afsluitdijk.
  De windmolens komen tot twee kilometer van de Afsluitdijk af te staan. De afstand van de dichtstbijzijnde molen tot Kornwerderzand is twee kilometer (bij variant drie) tot 1,6 kilometer (variant twee). De afstand tot het Makkumerdiep is 4,5 kilometer (variant twee) tot 4,2 kilometer (variant één). De windmolens leveren bij alle drie varianten zo'n 352 MW aan energie.
  Friesch Dagblad 

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Achterlijk, hoe kun je het verzinnen in een tijd dat het bedrog van de windmolenindustrie inmiddels wijd en zijd bekend is. Het geeft maar weer eens aan dat macht(geld) corrumpeert.

  Een reactie posten