’Poldermolen’ nabij A7-hotel in Wieringerwerf

Datum:
 • dinsdag 23 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • WIERINGERWERF - Via een enquête (zie website www.windparkwieringermeer.nl) willen de initiatiefnemers polsen wat zij van de Poldermolen vinden, of er voldoende animo voor het project is en hoe men denkt over de voorkeurslocatie. 


  Door Martijn Gijsbertsen - 22-12-2014  


  Een locatie ten noorden van het Van der Valk-hotel in Wieringerwerf aan de oostzijde van de A7 (Hoorn-Den Oever) is de beste plek voor de zogeheten ’Poldermolen’.

   Dat blijkt uit analyse van de initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer: Nuon, ECN en ruim dertig agrariërs/turbine-eigenaren.

  Prijskaartje


  Aan het project hangt een prijskaartje van een half miljard.

  De Poldermolen is een extra windmolen, bedoeld voor de samenleving in de Wieringermeerpolder. Deze turbine kost, inclusief netaansluiting, ongeveer 4,5 miljoen euro. Korting Inwoners van de Wieringermeerpolder, Den Oever en Medemblik kunnen vanaf vijftig euro lid kunnen worden van een coöperatie en maximaal 1500 euro in de gezamenlijke windmolen investeren. Dan worden ze mede-eigenaar en krijgen extra korting op de stroomrekening.

  De initiatiefnemers hebben meerdere locaties voor de Poldermolen bekeken: nabij de Oostwaardhoeve aan de Nieuwesluizerweg, in het Robbenoordbos, op bedrijventerrein Robbenplaat of Agriport A7, in de buurt van de rioolwaterzuivering plus in de buurt van Van der Valk ten westen en oosten van de A7.

  Die laatste plek kwam als ’meest kansrijk’ uit de bus qua zichtbaarheid, afstand tot huizen, bereikbaarheid en mogelijkheden om grond te kopen.

   Horeca

  Bovendien zou daar genoeg ruimte zijn om de Poldermolen in de toekomst met een informatiecentrum en eventueel horeca uit te kunnen breiden. Via een enquête (zie website www.windparkwieringermeer.nl) willen de initiatiefnemers polsen wat zij van de Poldermolen vinden, of er voldoende animo voor het project is en hoe men denkt over de voorkeurslocatie. Op die site staat ook een 3D-impressie.

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  In Duitsland wordt steeds meer bekend dat de windmolenindustrie berust op louter bedrog en zeer schadelijk is voor de economie. Het plan met de "poldermolen' is niet anders dan een worstje voorhouden aan de bewoners om over hun rug vervolgens weer tientallen miljoenen aan subsidie binnen te harken, helaas is de hebzucht bij veel mensen veel groter als het gezonde verstand. Het is dan ook maar de vraag of het tot ze doordringt dat ze door al die windmolen onzin in de nabije toekomst ongeveer €1000,00 per jaar meer aan elektra gaan betalen en vervolgens krijgen ze omdat ze zogenaamd eigenaar van de Poldermolen zijn, een paar euro compensatie, de rest verdwijnt in de zakken van het grootkapitaal.

  Een reactie posten