OPA maakt zich zorgen over komst windmolens

Datum:
 • dinsdag 9 december 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 • ALKMAAR - OPA wil dat Alkmaar zich inzet om geen nieuwe windmolenparken in de regio te bouwen.


  9 deecember 2014 Door Rick Mulder


  De partij stelt daarover vragen aan het college.

  De Provincie Noord-Holland moet voldoen aan afspraken met het Rijk over windenergie op het land. Daarom heeft het negentien nieuwe locaties voor het bouwen van windmolenparken aangewezen. De exacte locaties zijn nog niet bekend, maar de beoogde bouwplekken bevinden zich in de Kop van Noord-Holland, West-Friesland en het Noordzeekanaalgebied.

  Alkmaar heeft volgens OPA een belangrijke functie in de Kop van Noord-Holland. ''Milieudoelstellingen kunnen we ook op een modernere en duurzamere manier realiseren. Omdat Alkmaar een belangrijke functie in de Kop van Noord-Holland heeft, vindt OPA dat deze gemeente het voortouw moet nemen'', stelt fractievoorzitter Ben Bijl in de brief aan het college.

  De windmolens zijn duur, vervuilen en leveren gevaar op voor traumahelikopters en defensiehelikopters. Daarnaast dragen ze niet bij aan het realiseren van milieudoelstellingen. Dat blijkt uit onderzoek van het CPB'', gaat hij verder.

  OPA wil van het college onder andere weten of zij ook van mening zijn dat er kritisch gekeken moet worden naar de plannen en andere manieren van duurzame milieudoelstellingen. Daarnaast wil OPA weten of het college zich sterk te maakt dat Alkmaar niet in beeld komt voor één van de negentien locaties.


  Dichtbij.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten