Minder geld Hollands Kroon voor subsidies

Datum:
 • zaterdag 20 december 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Er is in 2015 minder subsidiegeld beschikbaar in de gemeente Hollands Kroon. Niet alleen snijdt de gemeente flink in het totale bedrag dat aan organisaties wordt uitgekeerd, ook het potje voor incidentele bijdragen (bijvoorbeeld voor eenmalige evenementen) krimpt.

  Mike Deutekom

  Als de gemeenteraad vanavond akkoord gaat, zijn er voor de thema's Gezondheid, Jeugd, Kunst en cultuur, Maatschappelijke voorzieningen en zorg, Ouderen, en Sport, recreatie en toerisme subsidieplafonds ingesteld. Voor elk thema wordt een bepaald bedrag uitgetrokken en daarmee moet men het doen.

  Zeven ton

  In totaal besteedt de gemeente komend jaar ruim 2,7 miljoen aan subsidies. Dat is zeven ton minder dan dit jaar werd uitgegeven.

  Het meeste geld is al besteed. Zo is er bijvoorbeeld voor het thema Kunst en cultuur bijna 616.000 euro beschikbaar. Debibliotheek slokt daar al 520.000 euro van op. Nadat ook de andere 'vaste' subsidieontvangers in de kunst- en cultuurhoek zijn bedeeld, blijft er nog tien mille over voor incidentele bijdrages.

  Voor het thema Gezondheid is de ruimte in het budget vijf mille, Jeugd ook vijf mille, voor Maatschappelijke voorzieningen en zorg is er geen extra ruimte meer, voor het thema Ouderen nog vijfduizend euro, Sport, recreatie en toerisme 15.000 euro en extra, voor projecten kernbeheer 20.000 euro. In totaal is er dus zestigduizend euro aan budgettaire ruimte voor nieuwe, incidentele aanvragen.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten