“Handhaving, zonder dat is een “norm” een zoethoudertje”

Datum:
 • dinsdag 30 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ik heb nog steeds het idee dat niemand begrijpt hoe ernstig de zaak is … man … hij zou per direct verwijderd moeten worden.   Blog “Opinie & Debat” nr. 15                                                

  Maandag 29 december 2014

  Uit het leven van een Windmolen-lasthebbende ….. 

  Geschreven door: Bertha Hoiting

  Het is zaterdag 20 december.  Ik rij naar huis, terugkomend van een slaapdienst … moest gister om 15.00 uur beginnen tot vanochtend 11.00 uur.
  Ik rij Kollum uit richting huis … zie halverwege dat de molens keihard draaien.
  „Bah”, denk ik.
  Bij aankomst krijg ik een onrustig gevoel van dat gedraai en als ik de auto uitkom, hoor ik een flink gestamp. Maar nu gauw naar binnen!
  Hè, gelukkig … eenmaal binnen, hoor ik ‘m niet, de wind staat „goed”.
  Ik had op mijn werk slecht geslapen … moest er een paar keer uit … 1 bewoner had een toeval gehad, daar moest ik bij zijn … bovendien gaat er een licht griepje rond en ben ik aangestoken.
  Ik voel me min … maar even bijkomen dus.

  De laatste dagen begin ik sowieso weer meer moeheid te voelen …
  Een poos geleden zijn ze erachter gekomen dat ik een behoorlijk tekort heb aan vit. B12 … daar krijg ik prikken voor … en gelukkig helpt ‘t.
  Ik heb er alleen wel een half jaar lang mee rondgelopen … niet wetende waar toch die moeheid vandaan kwam.
  Je gooit het dan op de stress die we van die windturbine hebben …. ik werd er gek van… je bent zo moe, dat je je er niet overheen kunt zetten.

  Op ’t werk werd ik ook wat onder druk gezet … … ik had zelf „de sleutel” van ‘t probleem … dus??? … je moet het zelf oplossen!!
  Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik “echt” wat had … Je begint zo aan jezelf te twijfelen. Na een paar behandelingen voelde ik me een stuk beter …. eindelijk weer wat energie.

  Nú voel ik me net even wat minder … Ook nog gedoe op ’t werk mbt de bezuinigingen in de zorg. We zijn eigenlijk te kleinschalig … en dat geeft vooral voor de ouders van de kinderen behoorlijk veel stress.
  Wij bedenken ons suf om dit goed op te lossen.
  De organisatie heeft zelf andere oplossingen en wil dat wij als waakdienst ook gaan waken bij de buren, een huis verderop … wat in zou houden dat ´t huis onbemand zou kunnen zijn en dat is voor ouders heel zorgzaam.

  Ik laat alle gedachtes los … ga even boodschappen doen … een Kollumer vraagt me: „hoe liekt ’t met het windmolengedoe, is dat nou nog niet opgelost?”
  Nee, het is een heel lange weg - blah blah blah … thuiskomend lees ik nog even na of ik de gegevens uit de Kollumerkrant over het wijzigingsbesluit maatwerkvoorschriften goed heb doorgemaild.

  Ik bedenk opeens: „Bah, het moet allemaal niet te lang meer duren”. Het onderwerp is zó langdradig en ingewikkeld! De gedachte, dat als ’t allemaal zo door gaat, ik niet oud zal worden … bekroop me. Ik liet de hond nog even uit – niet ontspannen … gauw weer naar binnen, want dat ding staat te bulderen.

  Na onze rechtszaak moest de gemeente een „vormfoutje” herstellen, daar hebben ze maar liefst drie weken over gedaan. Ondertussen zitten wij er nog steeds midden in, en zijn we behoorlijk aan ’t aftakelen.

  Ik heb nog steeds het idee dat niemand begrijpt hoe ernstig de zaak is … man … hij zou per direct verwijderd moeten worden.
  We leven al 15 jaar in ons paradijsje, met lawaai op de achtergrond. De afgelopen week had ik ook nog last van plots-piepende oren! Heel irritant.

  We „moeten” door! Maar vraag niet hoe!!! Je „hele” leven beheerst door een kwelling … iets waar je niet mee bezig wilt … maar wel moèt.

  Eigenlijk hadden we hier weg gemoeten, maar vertel ons maar hoe!! Het huis is onverkoopbaar Mijn hart ligt in Kollum. We hebben vanaf de grond hier alles opgebouwd … al onze centen erin gestoken … omdat het ons levenswerk is.

  En dan, dat genievel over „decibelcijfertjes”… om gek van te worden. Het blijkt gewoon dat zó dichtbij echt niet kan. De wet heeft ‘t over Lden, .geluid over een heel jaar … gemiddeld dus! Bij ons betekent dit dat we 10 dagen in de maand rust hebben, al die andere dagen worden we gepest of bedwelmd door geluid.
  Als je dit over 15 jaar bestrijkt, kun je bedenken dat we nu al wrakken zijn! 

  Pas na een jaar kun je berekenen òf er „teveel” wind is geweest!! Nou, daar hebben wij wat aan … WIJ ZITTEN ER MIDDEN IN.

  Èn regering, neem van mij aan dat geen mens dit aankan. … Neem ons toch een keer serieus … waarom zouden wij ons „aanstellen”? Je gaat niet voor je lol in een hokje bij de schuur slapen. Het feit ligt er … en die is ernstig genoeg.

  Al eerder las ik een verhaal van mensen, die ook nog kinderen hebben, die er last van krijgen, verschrikkelijk toch! Na al die jaren, blijkt nu toch wel dat mensen er ziek van worden … denk alleen aan slapeloosheid!

  Dus ga goed en zorgvuldig om met ’t windmolenprobleem.

  WANT DAT ÌS ER!! 


  Bertha Hoiting

  5 reacties :

  Anoniem zei

  Het is een triest verhaal en hopelijk hebben veel mensen begrip voor de overlast waar zo'n molen voor zorgt, echter de politici en hun maten die er financiële baat bij hebben zorgen er wel voor dat de overlast gewoon door kan gaan, desnoods via rechtszaken die dan weer betaald moeten worden door de slachtoffers.

  Anoniem zei

  DE WERELD OP ZIJN KOP.

  In een land waar de goedwillende burger door de diverse overheden wordt uitgeknepen, er 15.000 (zware)criminelen met een gevangenisstraf vrij rond kunnen lopen, waar iedere kleine overtreding bestraft wordt door oom agent, de diverse milieudiensten en/of de ambtenaren met een forse geld boete of dwangsom, daar kunnen diezelfde diensten ongestoord met de kromme wet in de hand diezelfde burger het leven nog zuurder maken.
  Het is onvoorstelbaar dat in een land wat beschaafd heet te zijn, mensen met hun terechte klachten nergens terecht kunnen, ook niet bij de zogenaamde onafhankelijke rechters.

  Deze vrouw met haar gezin, die wordt geterroriseerd door een windmolen eigenaar die vervolgens nog aan alle kanten gedekt wordt door diverse overheden, wordt door diezelfde overheden op de koop toe van het kastje naar de muur gestuurd.
  Dat zoiets en het veel te veel aan lawaai ten koste gaat van de gezondheid van het gezin en bovendien de waarde daling van de woning die daardoor onverkoopbaar is, zal diezelfde overheid en de windmoleneigenaar een zorg zijn.

  Stelt u zich eens voor; u rijdt met een uitlaat die teveel lawaai maakt en oom agent houdt u aan omdat hij geconstateerd heeft dat uw uitlaat niet aan de geluidseisen voldoet. U krijgt ongetwijfeld een forse boete.
  Bi j een windmolen is het zo dat het ding veel te veel lawaai mag maken want op de dagen dat het niet waait en het ding stil staat maakt hij natuurlijk geen lawaai, dus zegt de overheid: we berekenen het gemiddelde van de lawaaiproductie gemeten over een heel jaar.
  Als u tegen oom agent zal zeggen : agent, mijn auto gebruik ik maar 24 uur per week dus als u nu het gemiddelde neemt van 7 dagen per week deel door 1 dag per week, voldoe ik ruimschoots aan de geluidsnorm. Hoogstwaarschijnlijk zal oom agent u meteen op laten nemen in een psychiatrische inrichting en de boete zal worden verhoogd wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

  Onze overheid speelt het klaar om zo’n zelfde krankzinnige berekening wel toe te passen op windmolens, terwijl diverse (buitenlandse)rapporten inmiddels aangetoond hebben dat een teveel aan lawaai schadelijk is voor de volksgezondheid.
  Dat die hele windmolenindustrie gebaseerd is op louter bedrog die de burgers tientallen miljarden kost ten voordele van een select groepje witte boorden criminelen, inclusief de ministers en ambtenaren, maakt de zaak nog erger.

  Anoniem zei

  Aangezien de hedendaags media geen diepgang meer heeft/hanteert en louter hapsnap berichtgeving plaatst (niet te veel en zeker niet te moeilijk want anders haken lezers af) met een hoog amusements- en sensatiegehalte, rest deze gedupeerden slechts 1 ding: Met een tentje op of vóór het binnenhof gaan bivakkeren. Daar is niet alleen de media maar ook politiek Den Haag zéér gevoelig voor. Hanteer dezelfde instrumenten die tegen ons worden gebruikt.
  Groet mede-gedupeerde

  Anoniem zei

  Anoniem 2, het grootste deel van de media heeft als doel de burgers bewust te misleiden en dat zal wel in opdracht van onze "democratische" regering gebeuren. Of het de integratie betreft, het aantal moslims in Nederland, het windmolenbedrog, de berichtgeving over de MH17, het is louter op bedrog gebaseerd.
  Zo ingewikkeld is het niet om een neutraal artikel te schrijven, maar ook bij het N.H.dagblad worden vaak heel belangrijke zaken bewust weggelaten.

  Anoniem zei

  Het Noord Hollands Dagblad is een politieblaadje.
  Ik begrijp werkelijk niet waarom de mensen dit vreselijke blad nog lezen.
  Er is melding van kleine delicten maar het ware gebeuren staat er niet in.
  Ik zou willen dat ze een serieuze journalist een serieus stuk laten schrijven maar
  dat is een utopie.

  Een krant vol leugen en bedrog. Maar domme mensen kijken hier niet doorheen. Het enige dat gelezen gaat worden als hij in de bus valt zijn de overlijdensadvertenties.
  Sensatie alom.

  Een reactie posten