Grond gereserveerd voor 'serverparken'

Datum:
  • donderdag 4 december 2014
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Middenmeer   - Agriport maakt zeventig hectare vrij voor datacenters 


    Martijn Gijsbertsen 

    Op agrarisch en logistiek bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer wordt een lap grond van zeventig hectare vrijgemaakt voor vestiging van datacenters.

    Om na de Amerikaanse softwaregigant Microsoft de eventuele komst van meer 'serverparken' tussen de tuinbouwkassen mogelijk te maken, willen provincie en Hollands Kroon het bestemmingsplan voor het bewuste perceel aan de Tussenweg op korte termijn wijzigen.

    „Er lopen in deze wereld nog drie tot vier van dit soort uitzonderlijke partijen rond, die altijd op zoek zijn naar geschikte locaties", weet Agriport-directeur Anton Hiemstra. „Wanneer je die niet direct ruimte kunt bieden, verflauwt de interesse. Dus 'moet je plek creëren, zodat wanneer ze zich hier willen vestigen dat ook snel kan."

    De braakliggende grond die tot 2025 voor datacenters wordt gereserveerd, ligt ten noorden van de veertig hectare waarop Microsoft nu aan het bouwen is. Voor ontwikkeling en verkoop heeft Agriport een apart bedrijf opgericht: Witsi Investments BV. Op dit moment is er nog geen concrete belangstelling getoond.
    _________________________________________

    Trafostation 

    Agriport is in beeld als locatie voor de bouw van een 
    transformatorstation met een oppervlakte van vijf tot
    zes voetbalvelden. Op i6 december vindt hierover in
    het Van der Valk-hotel Wieringermeer een 
    informatieavond (aanvang 19 uur) plaats. 

    _________________________________________


    NHD

    0 reacties :

    Een reactie posten