De klimaatindustrie en het grote geld

Datum:
  • dinsdag 30 december 2014
  • in
  • Categorie:
  • De bescherming van het klimaat wordt aangezien als een nobele zaak. Klimaatsceptici daarentegen zouden omgekocht zijn door de industrie. Men kan niet nalaten dit steeds opnieuw uitvoerig te beklemtonen. De kostprijs van het klimaatbeleid blijkt echter immens, maar dat lijkt bijzaak. Is de realiteit misschien toch wat anders dan ze lijkt?

    Pagina's: 1 2 3 4

    _______________________________________________________

    Over het klimaatdebat in België. Een gastbijdrage van Rob Lemeire, kernredacteur van De Bron.
    De bescherming van het klimaat wordt aangezien als een nobele zaak. Klimaatsceptici daarentegen zouden omgekocht zijn door de industrie. Men kan niet nalaten dit steeds opnieuw uitvoerig te beklemtonen. De kostprijs van het klimaatbeleid blijkt echter immens, maar dat lijkt bijzaak. Is de realiteit misschien toch wat anders dan ze lijkt?
    Zou het niet kunnen zijn dat net het omgekeerde waar is: die van de klimaatindustrie van het grote geld versus de klimaatsceptici die hun zaak meestal zonder één cent aan sponsoring verdedigen – en daarbij nog eens moeten vrezen voor hun baan?
    Is kritiek op klimaatactivisten negationisme?
    Wie recent de media een beetje heeft gevolgd, kan misschien een antwoord bedenken op deze vraag. Vzw Klimaatzaak, met die elf Bv’s, wil de overheid voor de rechter dagen omdat deze niet ver genoeg gaat in de bescherming van het klimaat. Onlangs woedde er in verband hiermee nog op radio 1 een klimaatdiscussie tussen Tom Lenaerts (één van de elf Bv’s) en een klimaatscepticus. Deze scepticus, een zekere Jan Jacobs, verweet op het gegeven moment dat het klimaatalarmisme in de kraam past van de klimaatlobby. Tom Lenaerts en Jan Hautekiet verslikten hierbij bijna in hun koffie en vroegen zich verwonderd af wat deze kraam wel zou kunnen zijn.
    Maar de kraam van vzw klimaatzaak zelf is op zich al niet onbesproken. Het ziet er naar uit dat zij betaald worden en op sleeptouw zijn genomen door gewiekste instigatoren, zie hiervoor de stukken van Mark Van de Voorde in De Morgen, Wouter Verschelden inNewsmonkey, en Xavier Everaert in Doorbraak.
    Een politiek debat voert men niet in de rechtbank, zo stelt de eerste. De tweede klaagt het gebrek aan transparantie aan: wie financiert er vzw klimaatzaak? De derde ziet een cynische poging van advocaten om geld te verdienen waar zowel het ‘goede doel’ als de gedupeerde overheid enkel bij te verliezen heeft.
    Daarop stelt filosoof Mathias Balcaen dergelijke kritiek op klimaatactivisten gelijk aan negationisme, dus gelijkwaardig aan de holocaustontkenning (zie op deredactie.be). Nu, vandaag is kritiek op het klimaat-verhaal al zo goed als taboe. Balcaen blijkt dat zelfs niet voldoende te vinden en wil ook de daden van klimaatactivisten boven alle verdenking plaatsen: het waren niet hun doelstellingen maar enkel hun methode die onder vuur lag door de twee commentatoren. Balcaen toont zich hier als een volleerd totalitaire ideoloog, onder goedkeurend oog van de VRT-redactie dan nog.
    Maar laten we nu eens kijken naar wat er in de kraam past van de klimaatlobby in haar geheel, want dat is geen klein bier. We worden er zelfs dagelijks mee geconfronteerd.Lees verder op pagina twee.

    Pagina's: 1 2 3 4













    1 reacties :

    Anoniem zei

    Veel mensen die zonodig VOOR wind- en zonne energie zijn om zogenaamd de 0,03 % CO2 in de lucht terug te dringen die voor de onbewezen "opwarming van de aarde verantwoordelijk is" moeten, tenminste als ze consequent zijn er voor zorgen dat de ontzettend veel CO2 uitstotende wereldbevolking in ieder geval niet verder uit zal breiden. Beter nog, de fanatieke aanhangers van de onbewezen "opwarming" doen er goed aan om dan maar zelfmoord te plegen zodat ze geen CO2 meer kunnen uitstoten.

    Een reactie posten