College houdt koers trafostation

Datum:
 • zaterdag 27 december 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • 't Veld - Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon wijzigen hun visie ten opzichte van het geplande transformatorstation bij 't Veld/De Weel niet. Het college vraagt de gemeenteraad in januari een 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven voor bouw van een trafostation op deze locatie.
  Mike Deutekom

  Tegenstanders hadden weer hoop gekregen, nadat de bestuursrechter in Alkmaar de verleende omgevingsvergunning voor genoemd station had vernietigd. Dat gebeurde omdat er eerder geen expliciete verklaring van geen bedenkingen door de raad was afgegeven. De bezwaarmakers hoopten dat door afwijzing een nieuwe plek weer tot de mogelijkheden zou gaan behoren. Burgemeester en wethouders kiezen daar nu in elk geval niet voor.

  De raad kan beslissen de gevraagde verklaring niet af te geven. Aanvrager Tennet/Liander, de elektriciteitsnetbeheerder, kan Hollands Kroon dan volgens het college vragen de eerder 'bevroren' vergunning • voor de locatie Moerbeek verder in behandeling te nemen.


  NHD

  ______________________________________________________________________

  Dossier Trafostation

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Natuurlijk gaat de bouw van het Trafostation door, de bonus van oud wethouder Lia Franken, de medebedenkster van dit onzalige plan, mag toch niet in gevaar komen?
  Natuurlijk zal het ook voor de rest van de politici die voor dit onzalige plan zijn, geen windeieren leggen.

  Anoniem zei

  Wanneer de raad 29 jan. zal beslissen de gevraagde verklaring niet af te geven voor locatie 4 kan de aanvrager Tennet/Liander, de elektriciteitsnetbeheerder gevraagd worden alle overige locaties opnieuw grondig te laten onderzoeken.
  Er is destijds alleen door Tennet/Liander zelf onderzoek gedaan naar de eventueel voorhanden zijnde locaties en zijn de bevindingen zonder uitleg of inmenging van andere hiervoor neutraal bevoegde instanties als zodanig geaccepteerd.
  De gemeenteraad zou nu het college kunnen verzoeken Tennet/Liander alle locaties nog eens opnieuw tegen het licht te houden in samenspraak met een door de raad aangestelde onafhankelijk externe bevoegde partij.
  Hierbij zouden alle locaties vanaf de N 248 dus De Gouw (Burenweg) t/m locatie 6 (Verlaat) opnieuw in overweging moeten worden genomen, wellicht zal hier dan mogelijk een beter voor de hand liggende en acceptabele locatie in aanmerking kunnen komen.

  Anoniem zei

  Anoniem 2, het gaat om veel geld en als er geld mee gemoeid is dan kan men de vreemdste beslissingen verwachten.(In goed Nederlands wordt dat ook wel corruptie genoemd) Het is naïef te denken dat de gemeenteraad tegen het besluit van het college in zal gaan, immers het merendeel van de gemeenteraad steunt het college door dik en door dun, terecht of onterecht, zo zit de politiek tegenwoordig in elkaar. Het is niet anders als in Den Haag waar deze regering al lang de steun van het volk kwijt is maar gewoon de eigen besluiten er op een ondemocratische wijze doordrukt ter meerdere eer en glorie voor zichzelf.(u weet wel: de overbetaalde baantjes of commissariaten die voor ze in het verschiet liggen)
  In maart a.s. tijdens de verkiezingen is een groot deel van het onnozele volk alweer vergeten hoe ondemocratisch we op verschillende niveaus “geregeerd” worden en stemmen blij weer op de oplichters door wie ze nu in het pak genaaid worden.

  Een reactie posten