Burgemeester Nawijn: ’Weer politiepost in westelijk deel Hollands Kroon’

Datum:
 • maandag 8 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 •  ANNA PAULOWNA - Aangifte doen via webcam 


  Door Mike Deutekom - 8-12-2014
  Goedemorgen, waarmee kan ik u van dienst zijn?’’, vraagt een politiemedewerkster aan burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon. ,,Mijn auto is afgelopen weekend gestolen’’, zegt Nawijn. ,,Oké, dan zal ik de aangifte opnemen’’, zegt de medewerkster.

   Aangifte doen via webcam 

  Het lijkt een normaal gesprek tussen een gedupeerde van een diefstal en een medewerkster van de politie. Dat is het ook, ware het niet dat de burgemeester achter een 3D-beeldscherm in Anna Paulowna zit en de politiedame hem vanuit Alkmaar te woord staat.

  De burgervader heeft gistermorgen het digitale aangifte loket van de politie geopend op het gemeentehuis in Anna Paulowna. Daar kunnen mensen nu - op afspraak - tussen 9 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds aangifte doen. Via een live-verbinding wordt de aangifte opgenomen, nadat er een scan is gemaakt van het legitimatiebewijs. De aangifte wordt vervolgens thuis gestuurd. 

  Burgemeester Nawijn is content met de nieuwe voorziening in het gemeentehuis van Anna Paulowna. ,,Naast het bureau in Wieringerwerf, dat bemand is en zal blijven, hebben we met deze voorzienig ook weer een politiepost in het westelijk deel van de gemeente om aangifte te kunnen doen. En hoewel het digitaal is, heb je hiermee wel oog tot oog-contact met de politiemedewerker. Dat is gewoon prettig.’’

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  En vervolgens verdwijnt de aangifte in het beste geval in een diepe la en in het slechtste geval in de prullenbak.
  Net zoals uit onderzoek is gebleken dat het per internet doen van aangifte volstrekt zinloos is omdat alle aangiftes gewoon verdwijnen.
  Het is ook niet zo vreemd dat de misdaadcijfers veel te rooskleurig worden uitgelegd, laat de helft van de aangiftes vedwijnen en de criminaliteit verdwijnt als bij toverslag.

  Een reactie posten