Agriport juicht komst nieuw trafostation in Middenmeer toe

Datum:
 • dinsdag 23 december 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • MIDDENMEER - "We hadden Nuon gevraagd om hier voor een adequate stroomaansluiting te zorgen, maar die partij wilde ons geen station geven omdat ze het - achteraf onterecht - toentertijd helemaal niet in de plannen voor Agriport zag zitten.’’  Door Martijn Gijsbertsen - 23-12-2014

  De komst van een transformatorstation op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer wordt door de parkeigenaar toegejuicht.

  ,,We heten Tennet en Liander van harte welkom. Ook wij varen er wel bij, wanneer er zo’n station bij komt.

  Het maakt het interessanter voor meer bedrijven om zich hier te vestigen’’, reageert Jack Kranenburg namens Agriport.

  Het trafostation op Agriport wordt circa zeven hectare groot en moet begin 2018 in gebruik zijn gesteld. De bouw ervan is noodzakelijk om het elektriciteitsnetwerk in de Kop van Noord-Holland op peil te houden.

  Daarnaast is het nodig om energie te distribueren dat wordt gewonnen via Windpark Wieringermeer. Circa honderd windmolens in de polder kunnen zo 350.000 huishoudens van stroom voorzien. 

  Agriport heeft zelf al een eigen station (twee hectare) voor de elektriciteitsvoorziening van onder meer de glastuinbouw en andere bedrijven op haar terrein.

  Microsoft 

  Vanwege de vestiging van Microsoft en mogelijk meer datacenters wordt capaciteitsuitbreiding omarmd.

  ,,In 2007 hebben we voor ons eigen station een speciale ontheffing van de minister gevraagd om het te kunnen bouwen’’, aldus Kranenburg. Het prijskaartje voor dat project bedroeg circa 25 miljoen euro.

  "We hadden Nuon gevraagd om hier voor een adequate stroomaansluiting te zorgen, maar die partij wilde ons geen station geven omdat ze het - achteraf onterecht - toentertijd helemaal niet in de plannen voor Agriport zag zitten.’’

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten