Zorgen over draagvlak voor windmolens in Noord-Nederland

Datum:
 • vrijdag 28 november 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • 27 november 2014 - In Drenthe en Groningen is veel weerstand tegen de bouw van molens op land.   Een Kamermeerderheid roept staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) op om meer draagvlak te creëren. Overlast en waardedaling van woningen. Daarvoor vrezen omwonenden van geplande windmolenlocaties in Noord-Nederland. Jan Vos (PvdA) roept, gesteund door Leegte (VVD), de regering op het draagvlak te vergroten door hinder en schade te beperken. Maar volgens Van Veldhoven (D66) voegt dit niets toe: dat zou bij de bouw van elk windmolenpark moeten gebeuren.

  Het is al beleid, zegt Dik (ChristenUnie), of zou dat moeten zijn. "Voor de bühne" is de kwalificatie van Smaling (SP). Voor Mulder (CDA) is voldoende draagvlak een randvoorwaarde. Van Tongeren (GroenLinks) vreest voor vertraging bij de bouw van windmolens. Daar denkt Klever (PVV) anders over: stop helemaal met de windmolenbouw. "Neem de bewoners serieus" is het signaal dat Dijksma meeneemt uit het debat.

   De Kamer sprak eerder op 17 november over het energiebeleid. Zij stemt op 27 november over de moties die bij het debat zijn ingediend.

  Tweede Kamer


  0 reacties :

  Een reactie posten