’Windmolens bij WFO niet meer te stoppen’

Datum:
 • woensdag 26 november 2014
 • in
 • Categorie: , , ,
 • HOOGKARSPEL -  Drechterland is niet de enige gemeente die boos is over de manier waarop Haarlem’ de gebieden aanwijst waar de windturbines moeten komen. 


  Door Martin Menger - 25-11-2014  


  Besseling reageerde tijdens de raadsvergadering in Hoogkarspel maandagavond op vragen van CDA-raadslid Aad Molenaar.

  De laatste is boos over het ’dictaat’ dat gedeputeerde Talsma oplegt aan de regio West-Friesland. 'Gebied wordt onevenredig getroffen door turbineplannen' ,,Ons gebied wordt wel erg onevenredig getroffen door de geplande komst van zoveel windenergie’’, vindt Molenaar.

  Hij wilde van Besseling weten of Drechterland een dreigend windmolenpark langs de Provincialeweg nog kan tegen houden. ,,Wij hebben opnieuw formeel bezwaar gemaakt", was de reactie van de wethouder. ,,Ook wij vinden het jammer dat een provincie die overal en altijd de samenwerking preekt, nu het er op aan komt eigenlijk geen inspraak wil geven. De gedeputeerde herkende zich niet in deze kritiek", klonk het cynisch. Talsma is afgelopen week met West-Friese wethouders komen praten.

  Drechterland is niet de enige gemeente die boos is over de manier waarop ’Haarlem’ de gebieden aanwijst waar de windturbines moeten komen. Maar deze gemeente vindt het raar dat de provincie enkele meters over de gemeentegrens bij Zwaagdijk-Oost ook nieuwe megaturbines wil laten komen. ,,Die molens hadden al veel eerder een vergunning, dus ik ben bang dat we dit windpark niet meer kunnen tegen houden."

  NHD
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Commentaar gelezen bij PostOnline ivm het zoekraken van aangiftes:

  Gerard Dekker:


  Ik vind Henk Kamp een verschrikkelijk eng mannetje. Dit is het prototype van een gevoelloze en gewetenloze ambtenaar. Deze man is belastingdeurwaarder geweest.

  Ik maak me zo even een voorstelling:

  Hij komt bij een gezin aan de deur. De man is ZZP-er en er ging van alles mis in de organisatie en zo heeft hij een belastingschuld van E75.000,–.

  ‘Nou dat is niet zo mooi’ zegt Henk Kamp tegen de radeloze schuldenaar. ‘We zullen uw huis moeten gaan laten veilen’. De man wordt steeds wanhopiger. ‘U komt op straat te staan en zoals ik het nu 1,2,3 kan berekenen, zult U een restschuld van ongeveer E50.000,– overhouden. Ik weet niet of Uw huwelijk daar tegen bestand is”

  ‘Maar’, zo vervolgt Henk. ‘Ik zie dat U ook nog een levensverzekering heeft van E150.000,–. Deze kan U uit de problemen helpen’. De man kijkt op. Henk vervolgt op emotieloze toon:’Wanneer U nu zelfmoord pleegt, dan is de toekomst van Uw vrouw en Uw gezin geregeld. Ze kunnen mooi in het huis blijven wonen. U bent zelf eigenlijk toch al verloren’.
  ‘Maakt U voor het einde van de maand een einde aan Uw leven, dan zal ik de executie nog even uitstellen.’ Henk trekt zijn jas aan en zegt op emotieloze toon ‘Een fijne dag nog.’

  Op de één of andere manier krijg ik dit beeld van Henk Kamp niet uit mijn hoofd. Je ziet het terug op de manier waarop hij de aardbevingsslachtoffers benaderd. Hoe hij de windmolen er doordrukt.

  Doodeng gewoon!

  Een reactie posten