Raad steunt plannen Afsluitdijk

Datum:
 • zondag 30 november 2014
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna  -  GroenLinks, ChristenUnie en D66  pleiten voor meer ruimte voor zonne-energie op de dijk en vraagt Progressief Hollands zich af of er ook aan een spoorverbinding tussen de provincies is gedacht. 


  Mike Deutekom 

  De gemeenteraad van Hollands Kroon steunt de voorlopige ideeën voor de 'Nieuwe Afsluitdijk'. Ook gaat de raad akkoord met een bijdrage van twee ton aan de plannen.

  Het Rijk, de provincies Noord-Holland en Friesland en de gemeenten Hollands Kroon, Harlingen en Sildwest-Fryslán grijpen de versterking van de Afsluitdijk aan om de verbinding tussen Noord-Holland en Friesland aantrekkelijker te maken. Innovatieve ideeën op gebied van milieu, energie en toerisme moeten de dijk van een proeftuin maken voor duurzame projecten en tegelijkertijd een economische impuls geven aan de regio.

  De gemeenteraad van Hollands Kroon staat achter die initiatieven maar heeft wel een aantal opmerkingen en suggesties. Zo pleiten onder meer GroenLinks, ChristenUnie en D66 voor meer ruimte voor zonne-energie op de dijk en vraagt Progressief Hollands Kroon zich af of er ook aan een spoorverbinding tussen de provincies is gedacht.

  Wel is er kritiek op de dekking voor de twee ton. Ben W willen dat de komende vijf jaar 30.000 per jaar wordt gebruikt uit het potje voor onderhoud aan de hayens. Senioren Hollands Kroon is daar tegen, omdat de fractie denkt dat geld nog hard nodig te hebben voor het havenonderhoud.

  NHD  1 reacties :

  Anoniem zei

  "Zo pleiten onder meer GroenLinks, ChristenUnie en D66 voor meer ruimte voor zonne-energie op de dijk'
  Kunnen de vertegenwoordigers van deze partijen aangeven waar de gewonnen zonne-energie opgeslagen gaat worden voor de nachtelijke uren en de uren dat de zon niet schijnt en er toch energie nodig is?
  Of zijn dan de gewoon doorwerkend kolencentrales weer nodig?
  Zijn de vertegenwoordigers van deze partijen op de hoogte van het gegeven dat de productie van de zonnepanelen meer energie vergt dan dat de panelen ooit aan energie zullen opleveren?
  Natuurlijk niet, ze zwetsen maar wat raak, niet gehinderd door enige kennis, hun onnozele achterban slikt de mooie praatjes als zoete koek.

  Een reactie posten