Bergen stuurt brief aan minister Kamp over windmolens

Datum:
 • dinsdag 14 oktober 2014
 • in
 • Categorie: ,
 •  BERGEN - ,,Wij zijn overvallen door het wegstrepen van de bestaande plannen’’


  Door Sophie Jurriaans - 14-10-2014

  Gemeente Bergen is bezorgd over de plannen van minister Henk Kamp om een groot windmolenpark dichtbij de Bergense kust te plaatsen. Gistermiddag heeft het college een brief gestuurd aan de minister, waarin de zorgen en bezwaren worden toegelicht.

  Kamp neemt de plannen voor windenergie op de schop. Voor Bergen betekent dit dat het zicht vanaf de stranden in de hele gemeente flink zal veranderen.

  ,,Wij zijn overvallen door het wegstrepen van de bestaande plannen’’, zegt wethouder Odile Rasch. Enkele weken geleden had zij nog ’een goed gesprek in prettige sfeer’ met Eneco. Diezelfde dag maakte Kamp bekend dat de vergunningen van Eneco Wind voor twee windmolenparken voor Bergen aan Zee worden ingetrokken. Een gemiste kans, volgens Rasch, omdat de bouw van de windmolens zeker tot 2019 vertraagd wordt.

  Het kabinet zet de kavels op zee opnieuw in de markt. De aanbieder die het beste en goedkoopste windpark kan bouwen, krijgt de vergunning. ,,Als de plannen van Kamp doorgaan komen er bijna twee keer zoveel windmolens voor de kust van Bergen aan Zee dan in eerdere plannen van Eneco. Bovendien komen de molens dichterbij de kust dan de 23 kilometer die we hebben afgesproken en zijn ze hoger. We zwaaien nog niet met rechtsgang, maar we zijn benieuwd hoe een grote vuist we kunnen maken.’’

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten