Zaak oud-gedeputeerde Moens 'gesloten'

Datum:
 • maandag 8 september 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • 8-9-2014 -  HAARLEM - ’Zaak gesloten’. Dat stempel kan op het dossier worden gezet van wijlen oud-gedeputeerde Moens van de provincie Noord-Holland.
  Door Roel van Leeuwen  

  Moens kluste als gedeputeerde tegen betaling bij, maar een peperduur onderzoek bracht geen nieuwe zaken aan het licht. E-mailberichten zijn niet bewaard gebleven

  Nadat vorig jaar bekend werd dat Moens (GroenLinks) zich in 2008 had laten betalen door windmolenbouwer Econcern/Darwind – zijn latere werkgever – besloten Provinciale Staten van Noord-Holland tot het instellen van een onderzoek door een forensisch accountant.

  Dit onderzoek moest onder meer uitwijzen of de provincie financieel nadeel heeft ondervonden door de handelswijze van Moens. Opmerkelijke conclusie in het rapport is dat dit niet geval is. Hetzelfde rapport, dat nodig was om de hele waarheid boven tafel te krijgen, kostte immers 179.000 euro, zo merkte Zafer Yurdakul van D66 fijntjes op.


                                                           Albert Moens
  ____________________________________________

  E-mailberichten zijn niet bewaard gebleven
  _________________________________

  Niet bewust 

  Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stelden op basis van het rapport vast dat Moens er zich niet altijd bewust is geweest dat het uitoefenen van een publiek ambt beperkingen stelt aan activiteiten en gesprekken over toekomstige functies. ,,Maar hij had zich er wel bewust van moeten zijn’’, vond
  H. Ten Cate van 55 Plus. Jeff Leever van de Ouderenpartij Noord-Holland betwijfelde of alles wel boven tafel is gekomen omdat e-mailberichten niet bewaard zijn gebleven.

  Desondanks kon Commissaris van de Koning Johan Remkes de conclusie trekken dat bespreking van het rapport tijdens de vergadering van Provinciale Staten niet meer nodig is.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten