Windturbines langs kanaal bij Breezand vervangen

Datum:
  • dinsdag 5 augustus 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon -  BREEZAND - Zeven turbines langs het Noordhollands Kanaal tussen Breezand en ’t Zand zullen naar verwachting zomer 2015 worden vervangen.


    Door Martijn Gijsbertsen


    De eigenaren van windpark Westeinde aan het Jaagpad - twee bollenkwekers, twee groentetelers, een akkerbouwer, turbinefabrikant, de Helderse coƶperatie De Eendracht en een particulier - hebben groen licht van Hollands Kroon.

    Aan het project hangt een prijskaartje van ruim vijf miljoen euro.

    De ’energieopwekkers’ draaien sinds 2006 en kunnen in principe nog best een poos mee. Maar vanwege de relatief hoge onderhoudskosten zijn de verouderde windmolens minder rendabel dan nieuwe generaties.

    De toekomstige turbines wijken nauwelijks af van de huidige exemplaren, tussen gascompressiestation Anna Paulowna en de Zuiderweg: afmetingen (tiphoogte 77 meter en rotordiameter 54 meter) en vermogen (in totaal 6,3 megawatt) blijven nagenoeg gelijk.

    De bestaande windmolens worden ontmanteld en leveren geld op: de tandwielkasten worden na revisie op de exportmarkt gebracht.

    NHD




    2 reacties :

    Anoniem zei

    Zo langzamerhand komen de mensen erachter dat windenergie het grootste bedrog ooit is. We kunnen ons dan ook afvragen waarom de politiek er mee door blijft gaan als er zoveel over de zin(is er niet) en onzin van windenergie valt te beluisteren en te lezen.
    Het kan niet anders of de voorstanders van windenergie zijn of ontzettend dom of ze profiteren op een asociale manier van de windenergie. ten koste van de burgers.

    Anoniem zei

    Waarom zijn de windturbines zo populair in Nederland? Simpel weg door de subsidie en dikke verdiensten die er te halen zijn. De consument betaald en de bedenkers rijden er een vette BMW van. Niet dat het milieu er iets mee opschiet, zou hun een zorg zijn, zij gaan voor de poen.Ik durf zelfs te beweren dat het milieu door deze onzinnige windmolens er zelfs op achteruit gaat. Of denkt u dat de energie die men er in stopt geen vervuiling oplevert.

    Een reactie posten