Stroomnetten lopen vast

Datum:
  • vrijdag 8 augustus 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • Wie gaat de Staat ter verantwoording roepen? -  6 aug. 2014


    Stroomnetten in de landen om ons heen lopen vast. Waar blijven de media? Is er sprake van censuur of onwil? Wie gaat de staat ter verantwoording roepen?
    hoogspanningDe landen om ons heen kunnen hun piekende zonne- en windstroom niet meer kwijt en wij gaan daar straks voor 60 miljard nog een paar pieken aan toevoegen

    De feiten:
    Dinsdag 5 augustus 2014, een klein berichtje in de telegraaf blz. T21
    De kern daarvan: “Afgelopen zondag was er een piek groene stroom die zo groot was dat zij dat op het eigen net niet kwijt konden. De stroom kwam eerst gratis over de grens en vervolgens zelf met een afname vergoeding van 120 euro per MWU.”
    Nu moet Duitsland de buurlanden al gaan betalen om zwaar gesubsidieerde maar op het eigen net overtollige stroom kwijt te raken. Na wat zoeken op internet blijkt dat in meer landen voor te komen.

    Hier een voorbeeld uit België:
    Belgische ondernemers wisten niet wat ze meemaakten. Op de vroege ochtend van zondag 16 juni hoefden zij niet te betalen voor elektriciteit maar kregen ze juist geld toe. Er was op dat moment zo veel aanbod dat energiebedrijven hun afnemers smeekten om hun energie verbruikende machines aan te zetten.
    Meer over dit onderwerp
    Consument merkt niets van prijsdumping. Op het hoogtepunt, rond 07.00 uur, ontving een stroomgebruiker zelfs €200 voor elk verbruikt megawatt­uur, puur omdat het energiebedrijf ervan af moest. (bron)
    Ook in Schotland zat men met dit probleem. Men heeft vervolgens windmolen eigenaren miljoenen betaald om de molens tijdelijk stil te zetten.

    In Denemarken zag je al eerder soortgelijke effecten in een wat ouder bericht. Wat Denemarken betreft meldt CEPOS dat 20 procent van de elektriciteit wordt opgewekt door windturbines. Niemand vertelt daarbij dat de helft daarvan tegen lage prijzen wordt geëxporteerd. Dus dragen al die Deense windturbines niet voor 20 procent maar voor slechts 10 procent bij aan de elektriciteitsvoorziening. Met die export vloeit ook een groot deel van de door de bevolking opgebrachte subsidies af naar het buitenland.

    Blijft het afzetprobleem. De Scandinavische elektriciteitsbeurs ‘Nordpol’ heeft in oktober 2009 een negatieve prijs voor stroom ingevoerd. Dikke kans dat de Denen zullen moeten bijbetalen om de overtollige windstroom, waarin zij heel veel subsidiegeld hebben gestoken, kwijt te raken. (bron)

    Vraag:
    En wij gaan door met dit waanzin beleid? Miljarden geld wegtrekken bij de burgers en straks ook nog eens geld gaan betalen om de overtollige piekstroom kwijt te kunnen.
    Beste mensen, er is nog wat te redden maar dan moeten de media wel meewerken. De vraag is simpel. Hoe lang kunnen ze nu nog doorgaan met het oneigenlijk inzetten van de crisis en herstelwet? Wie gaat de staat ter verantwoording roepen als de kamer dat niet meer doet??


    Lees meer: http://www.groningerkrant.nl/2014/08/stroomnetten-lopen-vast/#ixzz3ADIFB9i8 


    Groninger krant





    0 reacties :

    Een reactie posten