Steun gemeenten voor duurzame bollenteelt

Datum:
 • donderdag 31 juli 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • T ZAND - Hier ligt het begin van een omslag in het denken van de telers naar een duurzame teelt.


  Door Harry de Jong

  De gemeenten Schagen en Hollands Kroon gaan het praktijknetwerk voor duurzame bollenteelt 'Natuurlijk leven, natuurlijk telen' steunen met een financiële bijdrage van 8275 euro.

  Binnen Natuurlijk leven, natuurlijk telen werken acht bloembollentelers uit het Noordelijk Zandgebied en West-Friesland samen aan een gezondere landbouw. Zij zoeken proefondervindelijk naar optimale bollenkwaliteit, die minder schade voor de natuur met zich meebrengt. Hier ligt het begin van een omslag in het denken van de telers naar een duurzame teelt.

   De betrokken ondernemers willen bloembollen telen van topkwaliteit, maar met minder kunstmest en minder chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het doel is het optimaliseren van het bodemleven en de natuurlijke weerstand van de planten in de komende drie jaar.

  NHD
  2 reacties :

  Anoniem zei

  De telers hebben toch altijd beweerd dat er geen schade is door deze middelen?

  8275,00 euro?

  Waarom zoveel geld hieraan besteden?

  De bollentelers hebben geld zat plus een ereschuld aan alle aanwonenden van hun percelen die ziek zijn geworden of erger, al dood zijn.

  Deze poen moet naar de benadeelden! Niet naar de veroorzakers.

  Anoniem zei

  Deze onzin van Hollands Kroon en Schagen neemt toch niemand serieus hoop ik?
  Er zal geen bollenteler een grammetje minder gif spuiten, dat geld zou beter besteed kunnen worden aan onze behoeftige ouderen en niet aan een stel bollenboeren die de kluit jarenlang hebben belazerd en dat nog iedere dag doen.
  Natuurlijk weten onze bestuurders dat ook maar het kan geen kwaad voor ze om hun vrienden af en toe een extraatje toe te stoppen.

  Een reactie posten