Slagerij struikelt over Oeverse grondprijzen

Datum:
 • dinsdag 29 juli 2014
 • in
 • Categorie:
 • 29-7-2014 - DEN OEVER - Hollands Kroon houdt ’weinig rekening met de lokale middenstand’ 


  Door Martijn Gijsbertsen

  Slagerij Neidhöfer in Den Oever is afgehaakt als kandidaat voor een nieuwbouwkavel op het zogeheten recreatietransferium aan de Havenweg/N99. ,,We zouden op zich best willen verhuizen, maar de gemeente vraagt in mijn ogen de hoofdprijs voor de bouwgrond’’, stelt eigenaar John Neidhöfer (39) van de vleeszaak aan de Voorstraat desgevraagd.

  Hij vindt dat Hollands Kroon ’weinig rekening houdt met de lokale middenstand’ door veel meer geld te vragen voor grond bedoeld voor detailhandel in vergelijking met percelen bestemd voor horeca. Zo moet een van de drie lappen met tweehonderd vierkante meter bouwoppervlakte waarop hij zich zou kunnen vestigen 125.000 euro exclusief btw kosten. En kost horecagrond iets verderop, waar de bebouwing bijna twee keer zo groot mag zijn, 55 mille. ,,Waarom is dat zo veel goedkoper? Mensen van de gemeente zeggen mij dat dat is vastgesteld omdat de markt nu eenmaal zo is. Nou, dan blijf ik mooi zitten waar ik zit. Al vrees ik dat het hier, zodra de Deka naar de Havenweg is vertrokken en de weg voor mijn deur naar de haven is verdwenen, door minder verkeer een stiltegebied wordt.’’

  Raadsvragen

  Wieringer raadslid Henk-Jan Wittink (Lada) heeft naar aanleiding van de prijsverschillen raadsvragen gesteld. Zo wil hij weten hoe de grondprijzen voor de locatie nabij de A7 tot stand zijn gekomen en of naast Deka meer supermarktketens zijn benaderd om aan de Havenweg/N99 te mogen bouwen. De gemeente bleek dinsdag niet in staat hierover helderheid te verschaffen.


  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten