Ondernemer botst weer met gemeente

Datum:
 • woensdag 16 juli 2014
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Wieringerwerf - Jervin en Saskia Tonneman uit Middenmeer hebben spijt als haren op hun hoofd dat ze ooit in zee zijn gegaan met de gemeente Hollands Kroon.

  Mike Deutekom


  Vandaag heeft het ondernemersechtpaar een gesprek met wethouder Theo Mes-kers over hun plannen met zwembad De Terp en camping Land uit Zee in Wieringerwerf, maar veel hoop is er volgens Jervin Tonneman niet meer. „We zijn circa anderhalve ton lichter en moeten wel doorgaan met de camping. Maar het gaat allemaal niet zoals afgesproken. Hopelijk kan de wethouder de zaak nog vlottrekken, maar mijn plannen met het zwembad zijn van de baan."

  Circa tweeënhalf jaar geleden bedacht Tonneman dat er kansen zijn voor zwembad De Terp. Hij wilde De Terp omvormen tot een heus subtropisch zwemparadijs en ging daarvoor in overleg met de gemeente. „Dat ging in eerste instantie prima. Toen men vanuit Hollands Kroon vroeg of we ook niet wat konden met camping Land uit Zee, zijn wij daar serieus op ingegaan. Het leek ons een mooie combinatie. Maar nu zou ik willen dat we er nooit aan waren begonnen."

  Met de campingplannen begonnen de problemen. In mei dreigde Tonneman de stekker uit zijn projecten te trekken omdat hij geen afspraken kon maken met ambtenaren. „Als ik dacht wat te hebben afgesproken, kwamen er opeens eisen bij." Toenmalig wethouder Lia Franken zei de verwijten niet té kunnen plaatsen, maar er volgde wel een gesprek tussen Tonneman en de wethouder. De lucht klaarde en er werd gestart met de camping. Tonneman wilde snel de drassige grond verbeteren zodat hij volgend jaar met de kampeerplaats kan starten. Totdat hij vorige week opeens van de gemeente te horen kreeg dat een opening voor 2016 niet mogelijk was. „Voor de verplaatsing van de douche- en toiletruimte en de receptie moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Die procedure duurt zeker een jaar. Begrijp me goed; ik wil niets extra's bouwen, alleen een stukje verderop. Dat was vanaf het begin bekend, maar ik heb er nooit een ambtenaar over gehoord. Tot vorige week. Inmiddels heb ik voor dertig mille de grond aangepast, dus met de camping kan ik niet stoppen. De gemeente heeft ons nooit goed geïnformeerd over welke weg we moeten afleggen om dit te realiseren."

  NHD
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Een verstandig mens gelooft geen (beleids)ambtenaar, slechts een domoor gelooft nog een politicus en alleen geestelijk gestoorden geloven de politici in Hollands Kroon.

  Een reactie posten