Burgemeester Hollands Kroon moet mogelijk woonark uit

Datum:
  • vrijdag 10 januari 2014
  • in
  • Categorie: , ,
  • HOLLANDS KROON - Burgemeester Jaap Nawijn (61) van Hollands Kroon moet dit voorjaar mogelijk op zoek naar nieuw onderdak. 

    De woonark in Van Ewijcksluis die de gemeente voor hem nu huurt á 800 euro per maand, is onder voorbehoud verkocht. Slaagt de nieuwe eigenaar er in zijn huis voor 1 april te verkopen, dan moet Nawijn verkassen.

    De ark stond al voor 279.000 euro in de etalage voordat de burgemeester er in februari kwam wonen. Nawijn had een huurcontract voor een jaar. Oppositiepartij Lada wil opheldering over de kosten die de burgemeester heeft gedeclareerd voor de inrichting van zijn huurark. Dit naar aanleiding van berichtgeving in het Noordhollands Dagblad over declaraties van Nawijn waaruit blijkt dat hij onder meer ruim 8.000 euro vergoed heeft gekregen voor verhuizing vanuit Ouderkerk aan de Amstel (bijna 2200 euro) plus aankleding (ruim 5800 euro).

    Navraag bij het Nederlands Genootschap voor Burgemeesters leert dat Nawijn opnieuw kosten voor verhuizing en inrichting kan declareren, wanneer hij mogelijk dit voorjaar de woonboot moet verlaten.

    NHD


    Overzicht burgemeester Jaap Nawijn

    2 reacties :

    P.v.d.Munnik zei

    Het zou jammer zijn als de burgemeester zou gaan verhuizen uit het kleine dorpje want sinds zijn komst zien we de politie ook regelmatig patrouilleren in Van Ewijcksluis.

    Anoniem zei

    ...Ja nou en......
    Is Hollands Kroon niet groter dan????

    Een reactie posten