Hollands Kroon duikt in rode cijfers

Datum:
  • woensdag 13 maart 2013
  • in
  • Categorie:
  • ANNA PAULOWNA - De gemeente Hollands Kroon moet de komende jaren nog meer bezuinigen.
    DOOR MIKE DEUTEKOM

    Dat blijkt na analyse van de decembercirculaire van het Rijk. In het schrijven uit Den Haag wordt de gemeenten verteld op welke bijdrage uit het gemeentefonds ze de komende jaren kunnen rekenen. En dat pakt voor Hollands Kroon globaal gezien bepaald niet gunstig uit, zo blijkt uit doorberekeningen.

    Daar waar bij de behandeling van de begroting voor 2013 nog positieve cijfers werden voorspeld voor de meerjarenraming, zijn deze nu in het rood beland. Door de verwachte lagere bijdrages vanuit Den Haag, verwacht men Hollands Kroon op termijn het positieve meerjarig saldo met 5,5 miljoen te moeten zien afnemen. Daardoor zou de gemeente in 2017 3,3 miljoen in het rood komen te staan.

    Het college van burgemeester en wethouders komt bij de behandeling van de kadernota met voorstellen naar de raad om het tekort weg te werken.

    NHD

    9 reacties :

    Anoniem zei

    Misschien dat wethouder Lia Franken eens wat minder kan uitgeven door te stoppen met het inhuren van een ZZP'er die de windmolengekte in Hollands Kroon moet promoten a bijna €100,00 per UUR?????????? of het promoten van de industriehaven Brezand a €100.000 !!!!!?????(wethouder Meskers) of het inhuren van een bemiddelaar om de bouw van het Trafostation er door te jassen????(wethouder Franken)

    Hoe is het toch mogelijk dat Hollands Kroon in de rode cijfers duikt met zulke ramp-bestuurders?

    Sam Kooy zei

    Ach, die Raad toch ! Krijgt een voorstel van het dagelijks bestuur. En die Raad mag het dan zeggen. Je kunt ervan overtuigd zijn dat BenW de oplossing al hebben en de Raadslieden stilzwijgend met de koppen naar één kant als ja-knikkers tekeer gaan. Hoe zat het ook weer met die 3 leegstaande vroegere gemeentehuizen ? Onderhoud, verwarming enz., enz. En de ontslagvergoedingen van overtollig personeel na de fusie én de maandelijks te betalen reiskosten naar Anna Paulowna ? Helaas, was allemaal al bekend. Er rest slechts één antwoord vanuit de BenW-sectie: de inwoners krijgen dit andermaal op hun bordje !

    Anoniem zei

    Misschien moeten die gemeente eerst eens gaan kijken intern...... met hun nieuwe iphones.... dure etentjes.... en andere bizarre dingen....
    schandalig gewoon! en inderdaad die lege panden??? was dat nou nodig???
    ik walg van deze hele gemeente.....

    Anoniem zei

    Was het nog maar de gemeente Wieringen. Niks geen rode cijfers.

    Anoniem zei

    kotsen moet ik van het bestuur van Hollands kroon

    Anoniem zei

    daar wordt met geld gesmeten , dat wil je weten

    Anoniem zei

    het is een grote puinzooi geworden, de fusie had nooit mogen gebeuren. Kost alleen maar. en ja sluit me aan bij bovenstaande opmerkingen, lege gemeentehuizen, dure iphones, mobieltjes reiskosten van ambtenaren buiten de gemeenten. WAAR ZIJN ZE MEE BEZIG en de inwoner ligt krom voor deze onnodige hoge kosten, wat komt er nog meer !!!!

    Sam Kooy zei

    'tJa, wat toch een negatieve reacties vanaf Wieringen. Jullie moeten je beklagen bij je eigen toenmalige Wieringer Raadsleden die in één klap hun mening 100% omdraaiden en plots vóór deze combinatie stemden. Dáár moet tóch wat aan de hand zijn geweest. Pressie of wat meer zij ? En dan zijn jullie, als inwoners zo dom om tóch maar voor Hollands Kroon te kiezen. Had hierin wellicht de ons aller bekende vriend Hooijmaijers een hand in of was onze vriend Schoof - weet je wel, die maat van Hooijmaijers die allerhand mooie verhalen naar de bewoners slingerde - zo link dat jullie daarin zijn getrapt. Bezint eer gij begint !

    Anoniem zei

    Zowel de gemeenteraad van Wieringen als de inwoners zij genoeg gewaarschuwd.
    Die draai van 100% is absoluut geen zuivere koffie daar kan je vergif op innemen, en krijgen nu hiervoor de rekening gepresenteerd.

    Een reactie posten